Et bind der skal lindre smerter i underlivet efter fødsel. En trøje der kan simulere et ægte kram. Eller en pude der skal tilpasse sig patienters kroppe, så man undgår tryksår, skriver TV2 Nord.
Det var nogle af de i alt fem idéer, som tirsdag blev fremlagt i finalen ‘Nordjyske Nyskabere’.
Ét hold ad gangen skulle de studerende overbevise et panel af garvede iværksættere og erhvervsfolk om, at netop deres idé fortjente hovedpræmien: 25.000 kroner til forretningsudvikling.
Ét af de fem finalehold, der har haft innovation på skoleskemaet, var fire unge fra Mariagerfjord Gymnasium med idéen ‘Hjertekrammer’.
– Det er en trøje, der kan give et kram ved hjælp af varme- og trykelementer, fortæller Nicoline Malling.
Idéen er, at ensomme eller personer med angst, skal kunne få gavn af en teknologisk krammer, forklarer William Kirk.
Der startede med at være over 50 hold i Regionsrådets innovationskonkurrence.
– Vi håber, at vi får nogle nye virksomheder og nogle unge mennesker, der får et blik for at starte virksomhed eller udvikle idéer, siger Peder Key Kristiansen, formand for Udvikling og Innovation i Region Nordjylland (S).
Og der var mange bud på løsninger, der kan gøre en forskel. Eksempelvis et kølebind til kvinder, der lige har født, udviklet af gymnasieelever fra Hjørring Gymnasium.
– Det er en erstatning til det is-bind, som kvinder, der har født og oplevet skader i underlivet, får med hjem. Vores er mere behageligt, fortæller Signe Westergaard, der med holdet har været i kontakt med sygeplejesker og jordemødre.
De studerende har været igennem et længere forløb med coaching. Selvom holdet ikke løb med præmien, har der alligevel været gevinst.
– Vi har lært meget. Vi kan faktisk meget mere end bare at læse.
Efter lang votering udpegede et jurypanelet den bedste idé – en helt særlig teknologisk pude. Puden skal anvendes i sundhedssektoren og forhindre tryksår.
– Trykluftsystemet aflaster brugeren med en selvstændig intelligens i maskinen, så den skal kunne læse, hvordan brugeren sidder og så aflaste alt efter behov, siger Asger Riise.
Vinderne bestod af en tværfaglig gruppe mellem SOSU Nord og elektrikerstuderende. Og det har været en helt ideel kombination af kompetencer, slår de fast.
– Så kan vi spare sundhedspersonalet for flere minutter dagligt hos hver enkelte borger, siger Steffen Sørensen.
De 25.000 kroner, som præmien består af, skal bruges til at udvikle produktet, så det kan komme ud og gøre en forskel for patienter og plejepersonale.
– Kan den redde bare et menneskeliv derude, så er den jo tjent hjem mere end én gang, siger Tammie Hartmann.
Kilde: TV2 Nord.
I am an investor of gate io, I have consulted a lot of information, I hope to upgrade my investment strategy with a new model. Your article creation ideas have given me a lot of inspiration, but I still have some doubts. I wonder if you can help me? Thanks.