På nationalt plan er der som bekendt indgået en grøn såkaldt trepartsaftale om en omfattende omlægning af arealanvendelsen i Danmark.
Aftalen lægger op til at løse en mangfoldighed af udfordringer og problemer i forhold til vandmiljøet, biodiversitetskrise og klimakrise. Der er etableret et nyt trepartsministerium, der er ny opfølgende lovgivning på vej, og der forventes etableret en arealfond på 40 mia. kr.
På det foreliggende grundlag drøfter Teknik- og Miljøudvalget på et temamøde den 29. oktober i, hvordan den grønne trepart kan oversættes til Hjørring Kommunes geografi og organisering, og det drøftes hvordan treparten kan skabe konturerne for en ny planlægning i det åbne land.
Formålet er at forberede Hjørring Kommune bedst muligt, så der er sammenhæng i mellem konkrete projekter, finansieringsmuligheder og de overordnede mål for kommunen.
På temamødet vil vi komme ind på:
- Indholdet i den grønne trepartsaftale
- Hvordan kunne opgaven se ud i kommunalt regi?
- Hvor langt er vi? Fakta om lavbund, mv.
- Lokal grøn trepart – hvordan?
- Hvilke perspektiver giver aftalen i forhold til planlægning i det åbne land?
Temamødet om den grønne trepart kan optimistisk set tolkes som et stærkt engagement i bæredygtighed og lokal udvikling i Hjørring Kommune.
Gennem samarbejde mellem kommune, erhvervsliv, landmænd og borgere skabes der forhåbentlig innovative løsninger, der fremmer en grønnere fremtid for alle.
Temamødet kan i bedste fald et skridt mod en mere bæredygtig og sammenhængende kommune.
FinTechZoomUs I am truly thankful to the owner of this web site who has shared this fantastic piece of writing at at this place.