Men grød blev for alvor anerkendt for at være langt mere end blot en klistret omgang havregrød for flere år siden. Man kan nemlig lave grød på langt flere måder end blot havregrød. Derfor får du her inspiration til 4 forskellige måder som du kan spise grød på.
Overnight oats
Overnight oats er en grød som er blevet en af de populære måder, at lave morgenmadsgrød på. Det er en kold grød, som du sætter over allerede aftenen inden du skal spise den. Så står den og bliver færdig i løbet af natten og deraf navnet overnight oats. Overnight oats kan laves på mange forskellige måder, men en af de mere traditionelle måder at lave den på er ved, at blande chiafrø og havregryn sammen med frugt eller bær som du kan lide og så tilsætte mælk. Chiafrøene og havregrynene suger så væsken til sig og gør at det er blevet til en dejlig grød næste morgen.
Varm morgenmadsgrød
I stedet for overnight oats kan man også sagtens lave en varm morgenmadsgrød. Den skal koges op om morgen og kræver derfor en smule mere tid om morgen end overniths oats gør. Men varm grød er også en virkelig lækker ret til morgenmad. Varm grød kan laves på mange andre gryn sorter en blot havre. Både boghvede og hirse er også rigtig godt at lave grød af. Det er blevet meget populært at komme diverse forskellige toppings ovenpå sin grød. Ligesom det er komme peanutbutter og vanilje i grøden som smagsforstærker også er blevet et stort hit. På den måde kan man få grøden til at smage af meget mere end blot den traditionelle havregrød.
Grød til aftensmad
Grød kan selvfølgelig ikke kun spises til morgenmad. Grød er også super lækkert at spise på andre tidspunkter af døgnet. For eksempel til aftensmad. Her er blandt andet risengrød en meget kendt grød som mange spiser i julemånederne til aftensmad. Men du kan også sagtens lave mange andre typer af grød og så blot krydre dem efter din smag. Det vil give dig en sund, nærende og smagsrig aftensmad.
Toppings til grød
Toppings på grød er lækkert og er en helt ny måde at spise grød på. Det er meget forskelligt hvad folk kommer på af toppings på deres grød. Det kan være alt fra rosiner, kokos og som tidligere nævnt peanutbutter til alle typer af frugt og bær. Der er også mange der synes at det er lækkert at tilsætte mørk chokolade til deres grød. Som du kan læse er der alverdens muligheder og det er kun dine smagspræferencer der sætter grænsen. Men specielt hindbær, ananas og chokolade er der mange der synes er rigtig lækkert oven på deres grød.