EUC Nord har fået en bevilling på mio kr. 3,5 fra Styrelsen for Undervisning og Kvalitet (STUK). Pengene er øremærket udstyr, der skal understøtte den grønne udvikling, som Vendsyssel står overfor i de kommende år. I alt har STUK uddelt mio kr. 157,6 til 22 erhvervsskoler, der er udvalgt blandt i alt 44 ansøgere.
Hos EUC Nord er man selvsagt tilfredse med bevillingen, der kommer i en tid, hvor økonomien er anstrengt på erhvervsskoler i hele landet. Udviklingschef hos EUC Nord, Karina Torp Møller har forfattet ansøgningen udarbejdet i tæt samarbejde med Projektkoordinator Dorte Lauenborg Nilsen og uddannelserne og hun uddyber:
– Vi søgte om mio kr. 4,4 og fik 3,5 – det er vi absolut tilfredse med. EUC Nord arbejder som Verdensmålsskole strategisk med den grønne omstilling, både i forhold til det aftryk vi sætter som skole, men også i forhold til udvikling af indholdet i vores uddannelser. For erhvervsuddannelserne starter meget af udviklingen ved udstyret, som ofte er dyrt, så med bevillingen fra STUK, får vi muligheden for at gennemføre projekt ”Fremtidens grønne kompetencer”. Et vigtigt projekt, der er med til at understøtte vores vision om at bidrage til den grønne omstilling af erhvervslivet i Vendsyssel.
Udstyrslisten er lang og berører mange erhvervsuddannelser på EUC Nord. Det spænder fra Svejsesimulatorer, CO2-opsamlings- og transportsimuleringsanlæg, køle- og frost-anlæg, el- og hybridfremdriftsstand og en såkaldt minifabrik, om hvilken Karina Torp Møller siger:
– Ja, en minifabrik dækker over et anlæg som bruges i uddannelsen industrioperatør. Anlægget er en lille produktionslinje, hvor man kan træne overvågning af anlægget, fejlsøgning, reparation, energioptimering og kvalitetssikring. Desuden indgår robotteknologi i anlægget. Uddannelsen bruges bl.a. af fiske- og fødevareindustrien, men også højteknologiske virksomheder som fx Novo Nordisk. Og de er naturligvis interesserede i, at vi kan levere uddannet arbejdskraft, der er klar til den grønne omstilling.
Også EUC Nords direktør, Neil Jacobsen, ser positivt på bevillingen.
– Ifølge en rapport fra FremKom fra 2022, så står Vendsyssels erhvervsliv overfor en massiv opgave med at finde kvalificeret arbejdskraft til den grønne omstilling.
Vi er naturligvis glade for bevillingen og vi kan nu tilbyde udstyr, der rækker ind i fremtiden og er med til at gøre vores uddannelser endnu bedre rustet til den grønne omstilling.
– Vores økonomiske drift er dog stadig spændt hårdt, men bevillingen gør helt sikkert humøret lidt bedre.
Faktaboks:
Udstyrlisten til EUC Nord:
- Svejsesimulatorer
- El- og hybridfremdriftsstand
- Elektriske moduler og komponenter
- Co2-opsamlings- og transportsimuleringsanlæg
- Minifabrik
- Induktionskomfurer
- Ovne