Den kendte lokale kok og restauratør Michael Miv Pedersen er blandt finalisterne ved konkurrencen Årets Kok- og Årets Tjener tirsdag den 21. marts på Madværkstedet – en stor fødevaremesse i Lokomotivværkstedet i København.
Michael – Miv – er ejer af flere restauranter, hvor han også er køkkenchef. Det er blandt andre Restaurant Tabu og perlen Restaurant Glashuset i Lønstrup.
Der er ingen tvivl om, at det er de største i branchen, Michael har ladet sig inspirere af. Således har hans bedste oplevelser været på kendte Michelin-restauranter på dansk jord og i Spanien.
– Mine oplevelser på Restaurant Jordnær og Noma var fantastiske, og El celler de Can Roca imponerede selvfølgelig også, siger han til Gastrofighters, som er brancheorganisationen HORESTAs konkurrencehjemmeside.
Han mangler dog fortsat at prøve en af de mest omtalte restauranter i det danske kongerige, og den er således højt på hans ønskeseddel.
– Jeg vil meget gerne på Alchemist. Både for at smage retterne men også bare for at suge hele oplevelsen til mig.
Alchemist med Rasmus Munk i spidsen er i den grad kendt for at tryllebinde gæsterne. Michael ved, at branchen også tryllebinder bag kulissen. At man nok kan have hårde dage, men at det er en magisk livsstil, hvis man fokuserer på mulighederne. Derfor er hans bedste råd til nye talenter at kæmpe videre, selv når man har en dårlig dag.
– Tag dig tid og giv ikke op. Selvom det kan være nogle lange dage, er et arbejde i denne branche en livsstil med mange glæder og fantastiske oplevelser, som man bare ikke får i nogle andre brancher.
I konkurrencen Årets Tjener er Johan Brodersen fra Ruths Hotel i Skagen blandt finalisterne.
Årets Kok og Årets Tjener er de officielle danmarksmesterskaber for professionelle kokke og tjenere arrangeret af HORESTA og 3F. Vinderne af konkurrencerne får hver 40.000 kroner. Se meget mere her.
Følg Michael, John og alle de andre deltagere i Årets Kok- og Årets Tjener-finalerne via HORESTAs konkurrencehjemmeside Gastrofighters.dk
Om Madværkstedet
Madværkstedet er fødevarebranchens faglige mødested i hjertet af København, og er samtidig beslægtet til Nordens største fødevaremesse, Foodexpo, som afholdes i MCH Messecenter Herning i lige år.
Madværkstedet holdes hvert andet år i Lokomotivværkstedet i København og arrangeres af MCH Messecenter Herning i samarbejde med brancheforeningen MLDK Mærkevareleverandørerne.
Madværkstedet er en eventbaseret messe, hvor de besøgende kan opleve, arbejde med og deltage i forskellige events med udstillernes produkter som omdrejningspunkt.