Der er adskillige særdeles gode grunde til, at Mona og Ejvind Kjeldsen Jensen fik stor succes med Restaurant Lilleheden. Dem er der ingen grund til at repetere her, men parret supplerede kort fortalt hinanden stærkt. Når alt kommer til alt står og falder et spisested imidlertid med kvaliteten på den mad, der kreeres i køkkenet og serveres for gæsterne.
Mange har måske netop derfor også været spændte på, hvordan det populære spisested ville blive drevet videre med de nye ejere for bordenden. Heldigvis hedder den ene af de tre nye gastronomiske musketerer Christoffer Ramberg, der har en årelang karriere bag sig som højre hånd for Ejvind Kjeldsen Jensen. Ikke mindst har han også været med til flere gange at vinde Årets Sild.
Derfor kommer de nye ejere, som er Kristian Ritter Larsen samt parret Pernille Hansen og nævnte Christoffer Ramberg, næppe heller til at omkalfatre alt i det velfungerende koncept, der ligger til grund for succesen med Lilleheden Café & Restaurant. Det fik netavisen heldigvis også positivt bekræftet lørdag aften, hvor vi for første gang efter de nye ejeres overtagelse spiste der.
Lørdagens pragtfulde vejr med sol og lun luft over havnebyen indbød i dén grad til at smage på en af spisestedets klassikere, som selvfølgelig er køkkenets tapas. Den skifter som bekendt med årstiderne og suppleres af juletapas samt om sommeren af skaldyrstapas. Denne lørdag var det naturligvis en forårstapas, der blandt alt det andet lækre var på menukortet. Hele tanken bag de forskellige tapasplatter bygger helt oplagt på løbende variationer over årstidens lokale råvarer.
Platten er et fint spækbræt, som her i april rummer lækker charcuterie med saltmandler og ramsløgspesto, koldrøget hellefisk med marineret kål, croissant med hønsesalat, forårssalat med aristokratisk velsmagende asparges, blinis med rejer og delikat krydderurtecreme, slider med kylling, trøffelmayo og syltede rødløg samt ostehaps af gammel knas med chutney og rabarbertrifli. Naturligvis serveret med en kurvfuld hjemmebagt brød med fin smag og krumme. Dertil en sval Riesling og den pragtfulde udsigt over Hirtshals Havn og Skagerrak. Ikke at forglemme den kompetente betjening af et altid smilende personale, som bestemt ikke er en selvfølge på et presset arbejdsmarked.
Det hele vel at mærke fortsat til en overraskende overkommelig pris, der ikke ser ud til at være ramt af inflation og galopperende energipriser. Himmelsk og herligt, at Christoffer Ramberg med så sikker hånd holder skruen i vandet, mens de nye ejere i ro og magsvejr kan overveje eventuelle små justeringer af kursen fremover for Lilleheden Café & Restaurant.
Tjek resten af menukortet på hjemmesiden hos Lilleheden Café & Restaurant.