Den danske forvaltningsplan for ål har som formål at øge antallet af blankål i naturen. Så ud over begrænsninger i fiskeriet forsøger man at genoprette bestanden ved at udsætte mere åle-yngel. Det skriver Fiskepleje i et nyhedsbrev.
Blankål er det stadie, som ålene når efter 5-15 år, inden de starter deres vandring til gydepladserne i Sargassohavet, som ligger 6.000 km vest for Europa.
De mange ål, som er ca. 10-15 cm lange, bliver udsat på forskellige lokaliteter rundt om i Danmark. Udsætningerne bliver planlagt af DTU Aqua og selve udsætningerne foregår med hjælp fra fritidsfiskere, sportsfiskere, bred-ejere og Å-mænd.
Udsætningerne er finansieret af den Europæiske Hav- og Fiskerifond og fisketegnsmidler.
Her udsættes ål i vandløb, søer og kystnære områder 2023
Udsætningen af ål finansieres af Den Europæiske Hav- og Fiskerifond og Fiskeristyrelsen samt Fiskeplejemidler.j
Kilde: FiskerForum.
Godt initialtiv; men ulovlig plyndring skulle straffes meget hårdere. Bøderne kunne gå til genudsætning af ål og andre arter. Fiskerne og Vi andre må pleje hav, indre farvande og de mange tilløb tl dem.
Det andet gpr jo ikke.
Og Jeg tror på genudsætning. Trods øget nedbør og mere udvaskning, så er vandet blevet renere. Man skal huske, at det der kan ædes, også skal have føde og i høj grad også have ilt.
Sportfiskerne er flittige til at udsætte; men de fatter stadig ikke, at naturen bestemmer over både vandfæring og ilt.