Endelig har du taget beslutningen: Du skal bygge et nyt hegn. Før du giver dig i kast med projektet, er der dog en række overvejelser at tage stilling til:
‒ Først skal du overveje hvilken type af hegn, du skal have. Skal det f.eks. være et læhegn eller et hegn, der sikrer, at kæledyret ikke kommer på afveje? Det har nemlig noget at skulle have sagt i forhold til materialevalget, fortæller indkøbschef hos Bygma, Jesper Eskebjerg.
Her er der nemlig flere muligheder, der byder på hver deres fordele og ikke mindst visuelle udtryk.
‒ Træ er en klassiker til hegnet, og vælger du trykimprægnerede brædder, får du et modstandsdygtigt og holdbart hegn, siger Jesper Eskebjerg og tilføjer:
‒ Du kan også gå efter et stærkt og vedligeholdelsesfrit hegn i komposit, eller måske er du mere til et elegant hegn i glas, der heller ikke kræver vedligehold, og samtidig giver fuldt udsyn.
Kom godt fra start med stabile stolper
Når materialevalget er på plads, er det tid til opsætningen af hegnet, og her bør du starte med stolperne. Mål først længden på dit hegnsfag inklusive beslag, så du kan finde den rigtige afstand mellem stolperne.
‒ Her kan det hjælpe at lave en afstandspind, der sikrer præcis opmåling mellem hver stolpe. Du kan med fordel trække en murersnor, så du har styr på retningen, forklarer Jesper Eskebjerg.
Herefter kan du gøre jorden klar ved at fjerne planter og rødder, inden du borer eller graver et hul til hver stolpe.
‒ Hullet skal være 90 cm dybt, så stolpen kan stå både stabilt og frostsikkert. Du kan også opnå bedre stabilitet og styrke ved at bruge stolpebeton, forklarer Jesper Eskebjerg og understreger:
‒ Det er vigtigt at være opmærksom på, at stolpen står helt lodret, når du fylder hullet. Derfor anbefaler vi altid på det kraftigste, at du bruger vaterpas.
God efterbehandling sikrer hegnets levetid
Med stolperne solidt plantet i jorden kan du nu begynde at montere hegnet. Her er det vigtigt, at du finder vaterpasset frem igen for at sikre, at både stolper og hegn står helt lige både lodret og vandret.
Når hegnet er monteret, kan du nyde din nye afskærmning. Men inden du læner solstolen helt tilbage og slår benene op, giver Bygma dig et sidste tip med på vejen:
‒ Hvis dit hegn skal holde længe, skal du desuden være opmærksom på at vedligeholde og efterbehandle det. Et hegn i træ har f.eks. godt af en behandling med træbeskyttelse med jævne mellemrum, siger Jesper Eskebjerg og afrunder:
‒ I din lokale Bygma er du altid velkommen til at spørge vores kompetente medarbejdere til råds om både opsætning og vedligeholdelse af dit nye hegn.
Du kan finde mere information og en videoguide til opsætning af dit nye hegn på hjemmesiden for Bygma.