De fleste lørdage er der ganske stille i Hjørring Gymnasiums bygninger på Skolevangen 25, men sådan bliver det helt sikkert ikke lørdag den 25. november, hvor uddannelsesinstitutionen for tredje år i træk åbner dørene for alle til arrangementet ’Jul på det gamle gymnasium’.
Hele gymnasiet kommer til at summe af liv, og der er mange gratis aktiviteter for hele familien. Gæsterne kan fx møde 2.g-eleven Karoline, som er med i Den store bagedyst. Hun deler smagsprøver ud og sælger også lækkert bagværk. Når man har forkælet smagsløgene, er det ørenes tur. Gymnasiets musikelever giver nemlig koncerter og går Luciaoptog.
Konkurrencer og kagepyntning
Til børnene er der bl.a. sjove konkurrencer, aktivitetsbane i en af gymnasiets idrætshaller og kagepyntningsværksted. Julemanden kommer også på besøg. Han har indrettet en hyggekrog, hvor børn kan kigge forbi og høre en julehistorie eller løse en juleopgave. Klimamonstrene Luna og Birk kigger også forbi Hjørring Gymnasium for at synge julesange og for at dele opskrift og materialer ud på bæredygtig julepynt.
Der er også et stort område med boder, hvor man kan købe julepynt, lokalt kunsthåndværk, juledekorationer, smykker og meget andet. Og når sulten melder sig, er kantinen klar med lækker julefastfood, bagværk, drikkevarer og æbleskiver. I gymnasiets foyer kan man købe lodder i den store juletombola med flotte præmier doneret af butikker, firmaer, hoteller, restauranter og seværdigheder.
En grønnere jul
Klimaet spiller en vigtig rolle for mange elever på gymnasiet, og derfor vil en del af julemarkedet handle om, hvordan man kan holde en grønnere og mere bæredygtig jul. Med lidt hjælp fra to kunstnere afholder elever forskellige workshops, hvor de besøgende på julemarkedet kan omdanne genbrugsmaterialer og overskudsvarer til julegaver og gaveindpakning.
Hjørring Kommune kommer også forbi med deres klimavogn. Her kan man blive klogere på klimaet og forbrug i forhold til julen, og de byder også på en kop kaffe og en julesmåkage. Man kan også møde Stop Madspild lokalt, som deler frugt, kager og julepynt ud. De har desuden gode idéer til, hvad man kan bruge sine julemadsrester til i stedet for at smide dem ud.
Projektleder Nina Frølund er begejstret for den grønne vinkel på julemarkedet: ”Det er dejligt, at vi kan åbne dørene for lokalsamfundet for tredje år i træk, og at vi i år som noget nyt har mulighed for at inspirere gæsterne til at holde en grønnere og mere bæredygtig jul”.