Inklusion, diversitet og fremtidshåb er nøgleord når Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen sammen med Pixlart inviterer de unge til at sætte ord på virkeligheden.
I disse dage arbejder studerende på vidt forskellige uddannelser med foto og video som skal afspejle deres livsopfattelse, håb og drømme.
Sygeplejersker, smede, gastronomer, gymnasieelever, bioanalytikere m fl. Viser bredden af de unge der deltager i projektet.
UCN i Hjørring er næste station for projektet
Her deltager 140 elever i et tværgående forløb sammen. Her har man grebet projektet som en måde at skabe relationer og samtaler på tværs om hvad der rør sig blandt de unge.
Her mødes hele flokken med fire kunstnere som igangsætter et forløb hvor de unge undersøger livsvilkår, sociale medier, relationer og drømme. I fysiske breakout rooms får de undervejs sparring af kunstnerne, som rådgiver om billedvirkning og billedfortælling.
Ny metode og samskabelse
Der er tale om en helt ny måde at koble kunst, identitet, trivsel og fortællinger i projektet LIVSBILLEDER. I en tid hvor de unge specialiserer sig mere og mere i en digital verden, sociale medier, mytologiserede universer, og forestillinger om livet, kan de til tider mangle nogle kritiske tilgange og livskundskaber, som hjælper med at distancere og navigere i disse universer.
Stort surround videoværk – en collage af de unges billeder
Materialet fra projektet kobles sammen til et stort videoværk som vises i Kunstbygningen i Vrå –
Engelundsamlingen i marts. Her kan publikum helt fysisk gå ind i billederne i et ikke før set format i
Kunstbygningen.
Foto: Kunstbygningen i Vrå og PixlArt.