Med guld i den første disciplin af to er Restaurant Abstrakts køkkenchef Lukas Grøntved Lauritsen og kokkeeleven Anders sammen med Junior Kokkelandsholdet – National Culinary Junior Team of Denmark kommet flot fra land ved IKA Culinary Olympics.
Det kaldes også de olympiske lege for kokkelandshold, og på førstedagen i af konkurrencerne i Stuttgart scorede juniorlandsholdet til guld, som er mellem 98 og 100 point. Konkurrencen består af to discipliner. Første en 3-retters menu “Restaurant of Nation”. Den anden og sidste del foregår i morgen aften, hvor de skal konkurrere i “Chefs Table”.
– Det er klart, at det er flot at komme til mandagens anden konkurrencedag og disciplin med så mange point. At få guld er et udtryk for det høje pointtal, og flere lande kan score guld. Efter anden disciplin mandag afgør de samlede point, hvilke lande, der kommer på podiet. Det er flot gået, og vi er stolte af juniorlandsholdets præstation, fortæller Thomas Riis, formand for Kokkeforeningens Danmark fra Stuttgart.
Indehaverne af Restaurant Abstrakt i Hirtshals og Restaurant Konkret i Hjørring, Kamilla og Simon Emil Schiøtt Christesnen er naturligvis også stolte over deres deltageres præstationer i Stuttgart.
– Vi er meget stolte over, vores drenge kan være med på det niveau. Og glade og stolte over, at vi kan udvikle og fastholde så talentfulde medarbejdere, der er med til at uddanne næste genneration af kokkeelever, lyder det fra Kamilla og Simon Emil Schiøtt Christesnen.
Det endelige resultat får vi den 7. februar til præmieoverrækkelsen i Stuttgart.
Link til relateret artikel