Kokkeforeningen Danmark har fået ny formand, idet Thomas Riis har afløst Anders Heegaard.
Thomas Riis er fra Hjørring, gik på Højene Skole, bor i Skagen og er kokke- og tjener faglærer hos Food TechCollege i Aalborg.
Han er uddannet tjener, kok og sommelier og kendt i branchen blandt andet fra Restaurant Messen og Skallerup Seaside Resort samt Restaurant Pakhuset i Skagen.
Thomas Riis er sammen med den øvrige bestyrelse i arbejdstøjet lige nu ved OL for juniorkokkelandshold i Stuttgart med to skrappe kokke fra Restaurant Abstrakt i Hirtshals på holdet.
I bestyrelsen er der flere lokale ansigter. Uffe Nielsen, den tidligere mangeårige præsident, er nu kasserer, og Henrik Jordan Kristensen er sekretær og formand for KF Region Nordjylland.
– Bestyrelse vil fortsætte kursen og skabe en endnu bedre forening med respekt omkring og sikre os indflydelse der, hvor det giver mening. 2024 bliver et travlt år med juniorlandshold i kamp til OL, og i marts tid efter er der FoodExpo i Herning.
– Ved FoodExpo er der både Nordiske mesterskaber for junior og seniorer, Nordisk mesterskaber for tjenere samt konkurrencen Green Chef of The Year. Den vækker meget bevågenhed ude i verden, så hvem ved, hvad den udvikler sig til.
Efteråret 2024 byder igen på blandt andet konkurrencer på Mors, og internationalt skal der vælges ny verdenspræsident i oktober. Danmark, de andre nordiske lande, og vores tætte samarbejdspartnere i Europa har en tydelig stemme i hvilken retning, tingene skal gå, og det er altid spændende med sådanne valg.
– 2024 bliver også et år, hvor kokkeforeningen vil arbejde benhårdt på at få flere medlemmer og styrke vores økonomi. Spred allerede nu budskabet, om der kommer til at ske en masse i vores forening, klik ind på hjemmesiden Kokkeforeningen.dk og de sociale medier, og få dine gastronomkollegaer til at melde sig ind. det er jo ganske gratis, så flere vi er, jo mere kan vi, siger Thomas Riis.
Kokkeforeningen Danmarks bestyrelse 2024:
Præsident: Thomas Riis
Vicepræsident: Dennis Rafn
Kasserer: Uffe Nielsen
Hjemmesiden og SoMe: Jakob Krøll
Sekretær og formand for KF Region Nordjylland: Henrik Jordan Kristensen
Formand for KF Region Syddanmark og Region Midtjylland: Brian Therp
Bestyrelsesmedlem: Henrik Stoustrup
Bestyrelsesmedlem: Dennis Nielsen
Suppleant, ceremonimester og formand for KF Region Sjælland Allan Sonn
Historien om KF Danmark
Den 9. april 1926 stiftedes Køkkenchefernes Forening af en håndfuld Køkkenchefer fra København.
Igennem tiderne har foreningen og dens medlemmer deltaget i konkurrencer verden over og har hjemført megen hæder til Foreningen og Danmark.
Foreningen har arrangeret udstillinger, konkurrencer og meget mere. Foreningen har helt naturligt sit ståsted og virke i København.
I 1988 blev foreningen landsdækkende og opdelt i fire regioner: Region København/Sjælland, Fyn, Jylland og Nordjylland.
I 2001 havde Foreningen 75-års jubilæum.
Formål:
– At arbejde målrettet for medlemmernes faglige relationer til vor branche.
– At arbejde aktivt og målrettet for Køkkenchefernes Forening samlede virke,
såvel indad til som udad til, så et optimalt kendskab til foreningen opnås.
– At samle branchens udøvere i en stærk forening, der står respekt om.
Medlemskab af NKF – Nordisk Køkkenchef Federation – og WACS.
I 1939 var nogle af foreningens medlemmer, med et godt fremsyn, med på banen igen, hvor man i samarbejde med Sverige, Norge, Island, og Finland skabte Nordisk Køkkenchefs Federation. Uffe Nielsen var i mange år også præsident for NKF.
Medlemskabet af Nordisk Køkkenchef Federation er i dag vigtigere end nogensinde, hvor Europa er blevet mindre.
Igennem det Nordiske samarbejde kan foreningen trække på fælles viden og ressourcer. Og man kan være med til at præge udviklingen på Nordisk plan i et bredt samarbejde med kollegaer inden for branchen, både Europæisk og globalt.
Dette medlemskab af Nordisk Køkkenchef Federation har ligeledes gjort det muligt for et medlemskab af WACS. Det er verdensorganisationen for Køkkenchefer, som giver KF Danmark mulighed for at deltage i Kokkekonkurrencer verden over, ikke mindst “kokkeolympiaden”, hvor alle deltagere skal være medlem af WACS.
Disse medlemskaber giver foreningen og medlemmerne mulighed for at opdatere viden omkring gastronomi
Uddannelse/Udvikling
KF Danmark søger indflydelse på uddannelse af fagets folk, på udvikling og bevarelse af Dansk og Nordisk madkultur samt udveksling af fagfolk i Norden og Globalt.
På regionsplan arrangeres gastronomiske aktiviteter og andre interessante temaer.
Det er foreningens mål at skabe og forbedre dialog mellem samarbejdspartnere inden for levnedsmiddelbranchen, for herigennem at være med i udvikling og markedsføring af nye produkter samt anvendelses muligheder.
Køkkenchefernes Forening stræber efter at fremme samarbejdet mellem Hotel/ Restaurant/Catering igennem udveksling af kokke og elever indenfor branchen i Danmark, Norden og Globalt.