Elever, der går en på en ungdomsuddannelse og har faget erhvervsøkonomi, har mulighed for at deltage i konkurrencen BIG – Business Innovation Games.
Der har netop været afholdt finale på Christiansborg torsdag den 2. maj, og det var med deltagelse af en gruppe elever fra det lokale gymnasium. Eleverne sikrerede sig en finaleplads efter at have vundet den regionale semifinale, som blev afholdt i slutningen af april på Hjørring Gymnasium.
Gruppen består af Cecilie Andersen, Tyler Mehler og Christian Sørensen fra 3.k samt Jacob Aune og Amalie Andersen fra 3.c. Til finalen pitchede de under navnet LifeCycle en idé om en leasing-tjeneste af elcykler.
Som i ’Løvens hule’
1200 elever har deltaget i konkurrencen, og heraf var der 45 elever med til finalen fordelt på ni grupper. Eleverne fra Hjørring Gymnasium løb ikke med den endelige sejr, men de klarede sig rigtig godt og var flotte repræsentanter for Nordjylland.
Eleverne dystede om at komme med det bedste forslag til et erhvervseventyr. Grupperne havde på skift ni minutter til at fremføre deres pitch for tre dommere, som efterfølgende spurgte ind til deres idé og bedømte præstationen. For eleverne er det en sjov og anderledes måde at lære på, der minder mere om tv-programmet ’Løvens Hule’ end en almindelig skoledag.
Det er en stor motivationsfaktor, at eleverne lærer at omdanne teorien til praksis. De oplever, at teorien giver mening i en rigtig kontekst.
Unge skal tage chancer
Ifølge lektor Christian Jensen Mortensen, som bl.a. underviser i erhvervsøkonomi på Hjørring Gymnasium, appellerer konkurrencen og faget erhvervsøkonomi til de elever, som ønsker en ungdomsuddannelse med den faglige bredde og dybde, som STX tilbyder, og som samtidig er interesseret i virksomheder og måske drømmer om at blive selvstændig en dag.
”Hjørring Gymnasium tilbyder erhvervsøkonomi som valgfag på STX, og fra næste skoleår oprettes en HF-klasse med særligt fokus på iværksætteri, hvor eleverne har både erhvervsøkonomi og innovation. Efter bare to år kan de være klar til at starte deres eget iværksættereventyr eller tage en videregående uddannelse inden for handel og økonomi”, forklarer Christian Jensen Mortensen.
Han var med sine elever til finalen i København, hvor han mødte engagerede unge mennesker, som forstår vigtigheden af, at unge har lyst til at arbejde med iværksætteri og innovation:
”Danmark skal leve af, at de unge tør tage en chance og starte en virksomhed. Det er jo der, vi skal skabe job og eksportindtægter i fremtiden. Det er ikke sikkert, at det lige er skoleprojektet her, der bliver til en virksomhed, men jeg er ret sikker på, at de erfaringer de får med sig, kan give dem mod på at tage en virksomhed fra “start-up til exit” som i ‘Løvens hule’ senere i livet.”, betoner Christian Jensen Mortensen, som er stolt af sine elevers præstation.
Foto: STX.