I filmen fortæller den internationalt kendte restauratør, kok og organisationsmand, mesterkokken Uffe Nielsen, om, hvordan han anvender ThermIT bæredygtige løsning på teatercaféen og i Restaurant Den Gamle Smedie på Børglum Bakke.
ThermITs trådløse temperaturovervågning, for fødevaresikkerhedens skyld, sælges i flere og flere lande, og derfor laver marketingsafdelingen endnu mere salgs og PR-materiale på flere sprog.
Systemet advarer, hvis temperaturen bliver for høj i køle- og fryseskabe, så brugeren kan undgå at måtte kasserer fødevarer – eller medicin – for ofte store beløb. Med de meget nøjagtige målinger, kan brugeren justere temperaturen i køle- eller fryseskab til det nødvendige og korrekte og dermed ofte spare mange penge på strømforbruget. En enkelte grad for koldt kan koste mange penge i et storkøkken.
Med ThermITs sensor placeret inde i enheden og automatisk, elektronisk logning af data i skyen døgnet rundt, undgår personalet i restauranter, apoteker, plejehjem, sygehuse og lignende endvidere den fysiske berøring, når køle- og fryseskabe åbnes og lukkes samt i forbindelse med at notere målingerne på papir.
Dermed mindskes også smittespredningen samtidig med, at der spares tid og frigives varme hænder til for eksempel omsorg og service.
Bag kameraet og al teknik i filmoptagelserne står Vagn Ole Møller Andersen. På billedet optager han Uffe Nielsen og kokke-elev Natasja Hald Hansen.