I 2014 flyttede en driftig mand, Poul Vilstrup, til området og han var vant til at sejle havkajak. Men her var ingen havkajakklub, så det satte han sig for at gøre noget ved.
Allerede samme år, 2014, var en ny afdeling af BTI stiftet og første hold havkajakroere uddannet til at tage på vandet.
I de følgende år afholdt Poul Vistrup adskillige begynderkurser og BTI Havkajak har været meget aktiv lige siden.
Nye kræfter
Som i alle andre foreninger kan ”Tordenskjolds soldater” køre trætte. Både som instruktører og bestyrelser.
Heldigvis har flere medlemmer haft energien til at uddannede sig til instruktør og hvert år uddannes et nyt hold.
Det er ganske let at lære at sejle havkajak. Det kræver blot basal instruktion om kajakkens opbygning, ind- og udstigning, mm., en enkelt dag i svømmehal og derefter et weekendkursus. Herefter en del ture sammen med instruktør og medlemmer fra klubben hvorefter man er ”friroet”, hvilket vil sige, at man er fuldgyldigt medlem af klubben.
Medlemstallet ligger stabilt omkring 60, men dog kun omkring halvdelen som regelmæssigt er på vandet.
Kom og vær med
Klubben fejrer sig selv og sit 10 årsjubilæum med ”åben strand” søndag den 11. august fra kl. 12.00 på Tversted Strand.
Det er ikke en ”lukket fest”! Hvis man kunne tænke sig at høre om, hvordan man kommer i gang, hvad der foregår i klubben er man meget velkommen til at komme og få en snak om det. Og hvis vejret er rimelig ”artigt” vil der også være mulighed for en prøvetur.
De fleste klubture foregår i øvrigt under ”artige” forhold med forholdsvis fladt vand. Dog kan alle medlemmer sejle i en hel del bølgegang og nogle opsøger ligefrem at komme ud i temmelig store bølger. Der er plads til det hele og der er plads til alle.
Det er et meget socialt fællesskab og skal ikke ses som en sportsklub. Det kan bedre sammenlignes med fx en stavgangsklub, hvor man er ude i naturen og kommer friskt afsted men uden høj puls. Og får de særlige oplevelser ved at se landet fra havet.
Klubbens medlemmer sejler ikke alene i eget farvand omkring Tversted men også på østkysten, hvis vejret er ”uartigt” på Vestkysten og ture til åer, fx Ryå og Voerså og fjorde som fx Limfjorden og Mariager Fjord. Også en årlig tur til den norske skærgård bliver det til.
Artiklens billedet er taget af medlemmer af BTI Havkajak.