85 elever fra Hjørring Gymnasium var torsdag den 29. august til Klimafolkemødet i Middelfart. Fire elever fra et af skolens erhvervsøkonomihold var med i en paneldebat med titlen ”RYK KLIMAET”.
Her var de sammen med Lise Nygaard fra Ungeklimarådet og Charlotte Autzen, specialkonsulent SDU Climate Cluster, med til at diskutere aktuelle klimaudfordringer med fokus på transport.
Resten af dagen oplevede eleverne spændende aktiviteter og oplæg, som de havde udvalgt i samarbejde med deres lærere. Der blev bl.a. tid til at lave klimavenlig Pariser-aftale-toast og til at synge klimakampsange på den franske nationalmelodi.
De unges stemme er vigtig
Det var første gang, elever fra Hjørring Gymnasium deltog i Klimafolkemødet, som er en årlig begivenhed, hvor politikere, forskere, virksomheder og borgere samles for at diskutere løsninger på klimaforandringerne. Det er en platform, hvor alle kan dele ideer og erfaringer på tværs af generationer og sektorer.
Hjørring Gymnasium er klimapartner med Hjørring Kommune, og dette samarbejde har gjort det muligt for eleverne at deltage i Klimafolkemødet. Ifølge projekt- og procesleder ved Hjørring Kommune, Maj-Britt Jensen, er det vigtigt, at unge mennesker engagerer sig i kampen for klimaet:
”Hjørring Gymnasium er en af kommunens pt. 50 klimapartnere, og det er vi rigtig glade for. Klimapartnerskaberne er vigtige for, at vi kan lykkes med vores klimahandlingsplan, ‘Den Store Klimarejse’. De unges stemme er vigtig i klimadebatten for at kunne skubbe til de ældre generationer og dermed være med til at forme, hvordan vi arbejder med klimaet”, forklarer Maj-Britt Jensen og tilføjer: ”Vi er superglade for at have elever fra Hjørring Gymnasium med på Klimafolkemødet, så de og vi kan blive endnu mere inspireret til det videre arbejde.”
Deltagelsen i Klimafolkemødet er en del af et stort projekt på Hjørring Gymnasium, der strækker sig over hele dette skoleår. Projektet, som har titlen “Unge som aktive partnere for klimaet”, er finansieret af midler fra Børne- og Undervisningsministeriet. Projekter sigter mod at engagere unge i kampen for en bæredygtig fremtid, bl.a. ved at arbejde med grønt iværksætteri.
Projektleder Nina Frølund udtaler: “Det er afgørende, at unge engagerer sig i kampen for klimaet. De har en unik mulighed for at påvirke beslutningerne og skabe forandringer. Deres stemme er vigtig for at forme den fremtid, vi alle ønsker.”
Som en del af projektet gennemføres spændende og relevante undervisningsforløb på de tilknyttede hold. Forløbene vil efterfølgende blive formidlet til hhv. det årlige julemarked på gymnasiet, ’En grønnere jul på det gamle gymnasium,’ lørdag d. 30. november og til Naturmødet i Hirtshals i slutningen af maj.
Simplywall This is my first time pay a quick visit at here and i am really happy to read everthing at one place