Tversted Skole har i denne weekend fokus på Japan i Tversted med besøg og udstiling af nogle meget dygtige japanske kunsthåndværkere – og maden er naturligvis også meget japansk både lørdag og søndag i husets spisested – Skolekøkkenet.
– Vi laver blandt andet en autentisk udgave af Ramen suppe med ”græsplæne nyt”, og noget utilberedt fisk med frisk sanket ukrudt fra Tversted Å, fortæller Hjemkundskabslæreren Nicolai, som mange jo nok også ville kalde restaurantchef, køkkenchef, bagermester og meget mere.
Skolekøkkenet informerer:
Piift. Eller pîîâŵìâv som de siger i Japan.
Duksedrengen har været et smut i Japan og hente inspiration til “Japan i Tversted” det lader til at Ramen supp er ”the shit”!
Nåh, vi har lidt i bageriet fra klokken 8.30- skal du have rugbrød, så skal du tidligt op.
Ellers er der masser boller med surdej, birkes, ølandsbrød.
Til frokost har vi det sædvanlige, og der ud over byder vi på en omgang Ramen suppe med Enoki svamp, shiitake svamp, fodsvamp, æg, kruseduller, bbq og ret meget mere.
Nels san fumler lidt med yakatori grillen i skolegården og Dukse parterer et par 10 armet med sin springkniv, som du kan få med lidt søukrudt. Hele klassen er på job og der er blevet knoklet godt i skolekøkkenet så i kan godt glæde jer.
Ses i skole – 7a
Nicolai og Tversted Skole får hver dag friske grøntsager fra Carsten ”Graverens Grøntsager”, som også har gårdbutik på adressen Hirtshals 17 og bod på Østervej i Tversted.
Det lokale blandes med det globale – en ren vinder.