Med 150 år på bagen er Danmarks Lærerforening (DLF) en af de allerførste landsdækkende fagforeninger i Danmark. I 150 år har lærerne dermed arbejdet for, at medlemmerne kan udføre arbejde af høj kvalitet og har et godt arbejdsliv.
Jubilæet har derfor været en rød tråd i meget af foreningens arbejde i 2024. Ligesom det fredag aften blev markeret lokalt af Lærerkreds Nord, der havde arrangeret en festlig aften for medlemmerne med spisning og efterfølgende underholdning af Anders Lund Madsen og Jens Varmløse i et tæt pakket Vendelbohus.
Efter en kort velkomst og spisning rekapitulerede Lærerkreds Nords formand Tom Kærgaard kort historien bag DLF, der blev stiftet den 4. maj 1874 og ved udgangen af året havde 900 medlemmer. I begyndelsen var foreningen kun for landsbyskolelærere og hed Danmarks Landsbyskolelærerforening, men allerede fra 1876 omfattede foreningen alle lærere i folkeskolen og fik navnet Danmarks Lærerforening.
I talen var der en del morsomme, men også tankevækkende fakta. En landsbylærers løn var eksempelvis i 1874 seks tønder rug og ti tønder byg om året. Dertil kom værdien af 25 tønder byg og et jordlod med mulighed for at holde to køer og seks får. Efterfølgende opremsede den lokale formand alle de mange fremskridt, som det er lykkedes lærerne at tilkæmpe og forhandle sig til i de efterfølgende 150 år.
Historien om DLF spillede i sagens natur også en rolle om end noget mere fanden i voldsk og hylemorsomt og med indlagte ortografiske bommerter i Anders Lund Madsens optræden på de skrå brædder på Vendelbohus.
Den festlige aften blev som allerede antydet rundet af med veloplagt loungemusik af Jens Varmløse.