I disse bæredygtighedstider er det værd at bemærke, at silden er én af de absolut mest bæredygtige fødevarer, både hvad angår sildens carbon footprint og i forhold til, at der hos Scandic Pelagic ikke går så meget som et eneste sildeben til spilde, skriver FF Nyt.
Scandic Pelagic producerer ikke mindre end 1 milliard sildemadder om året, og det gør fabrikken i Skagen til den største producent af marinerede sild i hele verden. Med sådan en størrelse følger også et ansvar for at producere bæredygtigt:
»Selve produktionen kan ikke blive mere bæredygtig, end den er. Vi udnytter nemlig fisken 100 procent. Den del af silden, der ikke skæres til fileter, den ryger direkte videre over til FF Skagen, som bruger benene og af-skæret til produktion af fiskemel og fiskeolie,« siger CEO i FF Koncernen, Johannes Palsson.
Fiskemelet og fiskeolien bliver sidenhen tilsat foderet, der går til laks, grise og kyllinger. »På den måde indgår den resterende sild i en cirkulær økonomi, når vi mennesker spiser laks, gris og kyllinger, og dermed udnytter vi havets ressourcer fuldt ud bæredygtigt,« siger CEO i FF Koncernen, Johannes Palsson.
Matjessæsonen var sløj og det samme var rognsæsonen, men trods en forskudt hovedsæson er det gået godt med det almene sildefiskeri.
Kilde: FiskerForum.
Link til relaterede artikler