Et af landets største talenter i den danske gastronomiske verden, Lukas Grøntved, er kommet godt fra start i sin virksomhed Dune Dining med base i det tidligere Rakkeby Forsamlingshus. Nu går han fuldtid.
Han var indtil 2022 i lære hos Restaurant Abstrakt i Hirtshals, hvor han bestod sin svendeprøve med guldmedalje – fra Gastronomi og Service på EUC Nord – og blev efterfølgende ansat som køkkenchef på restauranten.
De seneste måneder har han også arbejdet på Hotel Scheelsminde i Aalborg, og fra nytår er han sin egen på fuld tid.
– Jeg har en nyhed, som jeg har glædet mig til at dele. Fra årsskiftet går jeg fuld tid med Dune Dining. De sidste par måneder har jeg arbejdet i Aalborg, og det har været en helt fantastisk oplevelse. Jeg ser virkelig frem til de sidste par uger der.
Lukas Grøntved kom i lære på Restaurant Abstrakt i Hirtshals i 2018.
– Min passion for mad og værtskab begyndte for cirka 9 år siden og tog for alvor fart, da jeg i november 2019 blev en del af Dansk Gastronomisk Unions Junior Kokkelandshold. Siden da har jeg været med til at skabe historiske resultater for holdet, hvor jeg fortsat er en fast del, og vi arbejder videre mod nye triumfer.
– Det har altid været drømmen at kunne leve af mit lille projekt, og at det nu er blevet virkelighed så hurtigt, er jeg enormt stolt af.
– Inden nytår er der travlt med alt fra hverdagsarrangementer og jagtmiddage til julefrokoster og private dining – og jeg glæder mig til at få lov at skabe nye madoplevelser for kunderne. Der er masser af nyheder på vej.
Lukas og Anders fra Abstrakt fik bronze med Junior Kokkelandsholdet