Der er mildest talt ingen grund til at køre syd for Alperne for at få en gedigen gelato is, når man kan nøjes med at besøge ishuset overfor Købmand Munch ved Tornby Strand.
Anh Vu Khuu fortalæte allerede i 2018 til netavisens udsendte, at han kun bruger sødmælk i stedet for fløde, hvilket bevirker, at isen har et meget lavt fedtindhold. Mælkeisen bliver opvarmet til 78 grader, hvorved isen pasteuriseres, hvorefter den hældes direkte ned i frostcylinderen. Isen kommer ud i en lækker og creme konsistens. Processen og ismesterens omhyggelighed sikrer, at isen er af en høj kvalitet, kunne netavisens udsendte allerede dengang konstatere.
Den passionerede ismand laver nemlig selv det delikate produkt, hvilket gør det til noget af en udfordring at skulle vælge nogle få kugler ud af de mange lækre varianter i frysedisken. Der er blandt andet is med smag af vanille, chokolade, lakrids, kaffe, nougat, jordbær, citron, blåbær, mango, straccitella samt sågar After 8 og Ferrero Rocher. Når jordbærsæsonen starter herhjemme, bruges der oven i købet friske lokale af slagsen i produktionen.
Hvordan Anh Vu Khuu mere præcist bærer sig ad, når han producerer den velsmagende hjemmelavede is, får man næppe ud af ham, men du kan følge det lille ishus på siden Gelato Is Tornby.