NordsøPosten giver i samarbejde med Fødevarestyrelsen også gode råd om, hvordan vi håndterer maden bedst muligt. Den korrekte temperatur, opbevaring og hygiejne er nøgleord.
Det er ofte nogle ganske enkle råd, som vi måske glemmer, når der er fart på i køkkenet. Vi skal for eksempel helst undgå, at lade gryderetten står og lumrer for længe på bordet.
Fødevarestyrelsen advarer mod at lade varme retter som kødsovs, boller i karry, grøntsagsgryde og risengrød stå på spisebordet i længere tid.
– På blot tre timer bliver én bakterie til 1000 og efter seks timer til en million.
Her får du tre tips til, hvordan du undgår, at det sker i din mad
– Varm mad, som du vil gemme, skal kun lige dampe af, før du sætter den i køleskab. Tip: Sæt eventuelt den varme ret i et koldt vandbad og derefter i køleskab, så går nedkølingen hurtigere.
– Del store portioner af f.eks. saucer og kødretter op i mindre portioner, så bliver maden kølet hurtigere ned.
– Tjek også, at temperaturen i køleskabet er højst 5 °C.
Besøg Fødevarestyrelsen, hvis du vil vide mere…