KonditorBager i Hirtshals er netop begyndt at bruge Fuldkornsskalaen. Det er bagerbranchens nye mærkningsordning, som gør det let for kunden at se, hvor meget fuldkorn bagerbrødet indeholder.
Kostrådscirklen fra Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser masser af fuldkorn. For at gøre det hurtigt og enkelt for kunderne at se, hvor meget fuldkorn, der er i de enkelte bagerbrød, har KonditorBager i Hirtshals nu indført bagerbranchens helt nye mærkningsordning Fuldkornsskalaen.
Med en skala fra et til fire kornaks viser mærkningsordningen, hvor stor en andel af fuldkorn bagerens brød indeholder – jo flere kornaks, jo mere fuldkorn.

– Da fuldkorn er vigtigt for mange af vores kunder, gør Fuldkornsskalaen det nemt at finde frem til sundt brød, der matcher både smag og behov, siger Ole Pedersen, der er bagermester hos KonditorBager i Hirtshals.

Fuldkornsskalaens inddeling:
1 kornaks: 20–29 procent fuldkorn
2 kornaks: 30–39 procent fuldkorn
3 kornaks: 40–49 procent fuldkorn
4 kornaks: 50+ procent fuldkorn
BKD (Bager- og Konditormestre i Danmark) står bag initiativet i samarbejde med Valsemøllen, BagerGruppen og KonditorBager. Formålet er at øge forbrugernes fokus på og kendskab til bagernes fuldkornsprodukter.
KonditorBager er en landsdækkende kæde af bagerforretninger fordelt over hele landet. Bagerkæden blev startet i 1977, og udvalget har siden fulgt med tiden uden at gå på kompromis med håndværkskvaliteten.
Konceptet indebærer bagerbrød og konditorkager i én og samme butik.


