Formanden for Danmarks Fiskehandlere, Klaus Anker Jensen fra butikken Fisk Er Godt i Nørregade i Hjørring, opfordrer til, at man spiser fisk efter årstiden.
– Foråret er landet, og det betyder, at de danske farvande igen bugner af lækre sæsonfisk. Som formand og som passioneret fiskespiser, handler det om at spise fisk efter årstiden. Det er ikke bare godt for ens egen smagsoplevelse og sundhed, men også for de enkelte fiskebestande og det økosystem, som fiskene lever i, skriver han i Danmarks Fiskehandleres magasin ” F!SK”.
Der har på det seneste været en del debat om fisk og bæredygtighed, og måske kan det forvirre forbrugerne i forhold til, hvad man skal vælge.
– Min klare anbefaling er at følge sæsonen, så vi sammen hjælper med at skåne de arter, der ikke er på deres naturlige højdepunkt.
– På den måde bidrager vi til at passe godt på vores have og sørger for, at der også i fremtiden er rigeligt med fisk i de danske farvande. Lige nu er det blandt andet hornfisk, pighvar og multe, som er i sæson.
– Når vi kommer lidt senere ind i foråret, er det sej, kuller og kulmule, som ligger klar i disken hos fiskehandlerne. Vi fiskehandlere er din specialist, når det kommer til fisk, og står altid klar med svar på dine spørgsmål.
– Jeg kan derfor kun opfordre til, at man spiser mere fisk. Fisk er sundt, opdræt eller ej. Fødevarestyrelsen anbefaler endda, at der skal 350 gram fisk på tallerkenen om ugen, da fisk og skaldyr ikke blot er piv sundt men også en klimavenlig spise.
– I praksis er det dog de færreste danskere, der formår at spise nok fisk i hverdagen, og det er fjollet, især når Danmark har 7000 kilometer kystlinje og vand på alle sider, skriver fiskehandlerens formand.
Er man som forbruger i tvivl, eller vil man gerne vide mere om, hvad det vil sige at spise opdrætter fisk, så er der masser af viden og erfaring at få i butikkerne.
– Vi har specialviden, som vi gerne vil dele, og vores mål er, at du får den bedst mulige fiskeoplevelse – hver gang. Som formand er jeg stolt af at repræsentere en branche, der lever og ånder for de gode råvarer, den lokale forankring og den bæredygtige udvikling.

Klaus Anker Jensen håber, at magasinet F!SK vil give inspiration til at kaste sig ud i nye, spændende opskrifter med fisk, og blive klogere på branchen og de fantastiske råvarer. Magasinet kan hentes gratis hos medlemmer af Danmarks Fiskehandlere. Du kan også her læse Danmarks Fiskehandleres Magasin F!SK

I magasinets forårsudgave er Hirtshals-virksomheden Venmark Fisk i fokus.
Virksomheden har gennem årene udviklet sig fra en beskeden idé til en anerkendt virksomhed inden for fiskeribranchen. Grundlagt i 1997 af brødrene Henrik og Claus Ibsen, er Venmark Fisk blevet et symbol på passion, engagement og innovativ tænkning, skriver Danmarks Fiskehandleres magasin ”F!SK”.
Brødrene arbejder hele tiden på at finde gode varer til de kvalitetsbevidste forbrugere. De har blandet startet import og opkøb med agentur på Island og har for eksempel kontrakt med flere både i sæsonen for stenbiderrogn. Derudover arbejdes der løbende på at udvikle nye produkter, der matcher moderne forbrugeres krav om bæredygtighed og innovation.
I 2023 fik virksomheden et 1500 kvadratmeter stort solcelleanlæg lagt på taget, så den lange vej mod klimaneutralitet er således påbegyndt.
Venmark Fisk har længe arbejdet seriøst med bæredygtighed og har også installeret Hjørring-virksomheden ThermITs digitale temperaturovervågning, som både øger fødevaresikkerheden, mindsker madspild og giver mulighed for at spare på såvel personalets tid som energiforbruget i kølere og frysere.

Danmarks Fiskehandleres medlemmer i Jylland…



