Når smagen af jul rigtig skal sætte sig i en bjesk, så tager det tid. Lige præcis den tid, som det skal tage. Derfor blev essenserne til dette års julebjesk sat til at trække for flere uger siden, og duften af nelliker, muskat, stjerne anis, ingefær og appelsinskal bredte sig på museet.

I år kan man sikre sig sin egen flaske julebjesk, når Hirtshals Museum tirsdag den 11. november kl. 19 inviterer indenfor til julebjeskforedrag. Her kan man høre om bjesken på Hirtshals Museum og om hjemmesygeplejerske Signe Hansen – byens ukronede bjesk-dronning – der i høj grad har været medvirkende til, at bjesken spiller så fremtrædende en rolle i Hirtshals i dag.

Ligeledes fortælles der om og smages på museets tre forskellige typer julebjesk, nemlig Hugos Julebjesk, Kræn Man’s Bjesk og Stygge Krumpen. Inklusiv i de 95 kroner, som det koster at deltage ved aftenens arrangement, er såvel smagsprøver på de tre typer julebjesk, som at man kan få lavet sin egen flaske julebjesk, der kan tages med hjem og nydes i den søde juletid.

Husk blot at medbringe en flaske uåbnet smagsneutral snaps til formålet som f.eks. Aalborg Klar Snaps. Herefter er der frem til jul mulighed for at få lavet julebjesk i museets åbningstid, som er tirsdag, torsdag og søndag kl. 11.00-15.00.
Der er begrænset antal pladser til foredraget, men du kan sikre dig en billet allerede nu på museets hjemmeside: Julebjesken på Hirtshals Museum.


