Efter fredag morgens kaffe og rundstykker samt velkomst til mødet hos HHE på Montra Skaga Hotel, hvor der var mødt et halvt hundrede medlemmer frem, blev ordet givet til 1. viceborgmester Per Møller fra Det Konservative Folkeparti.
Per Møller fortæller om sammenhold og ildsjæle, som forvaltning og lokalpolitikere forståeligt nok sætter stor pris på i Hjørring Kommune. Viceborgmesteren snakker videre om byfornyelsen, hvor det lige nu roder flere steder i byen på grund af separatkloakering og byggeri. Viceborgmesteren har dog ikke hørt nogle klager fra borgerne angående arbejdet.
Det nye lægehus står klar til overdragelse den 12. november. Situationen med manglende arbejdskraft bliver også vendt. Hvad kommer der til at ske med pensionen, og hvor mange unge kan vi få i arbejde? Det er noget, de aktuelt arbejder på i byrådet. Vi bliver nemlig ældre, og det betyder, at arbejdsstyrken skrumper. Derfor skal vi have flere unge i arbejde, understreger Per Møller.
Ikke mindre end 10.6 mill. kroner har kommunen fået for Stoltzes Plads, hvor der nu igen er kommer gang i byggeriet af ny butik til Aldi. Kommunen kan sælge huse til billig pris og jord til toppris, men hvordan kan vi skabe flere muligheder for byen vedrørende dette, spurgte viceborgmesteren. De sidste 20 år er der sket meget i byen. Spændende projekter, som han glæder sig til at samarbejde videre omkring.
Ostemanden Poul Nimand spørger, om Per Møller er stolt af at bruge to af byens fineste grønne pladser til at smække mursten på? Viceborgmesteren svarer, at han er utrolig stolt af det resultat, som han har været med til at vedtage. Afslutningsvis lød der klapsalver til Per Møller.
Peter Sundbæk får herefter ordet og har taget Nadja Taalab fra Horne og Ungegarantien i Hjørring Kommune med. Hun fortæller, at hun er glad for de ting, der sker for de unge. Ikke mindst altså med Den maritime fri fagskole NORDSØEN. Bestyrelsen der blev konstitueret i sidste uge, og tirsdag gik de i arbejdstøjet. Vi har en masse drømme og ideer, som vi vil arbejde med i de næste 14 dage. Og vi har nogle super samarbejdspartnere. Vi skal løfte vores skole, og det må alle gerne hjælpe med, siger Peter Sundbæk.
Peter Sundbæk fortæller dernæst, at han tit tænker, at kan vi få det her op at køre, og det tror han, de kan, da de har fået sat en super bestyrelse på benene. Der er kæmpe behov for unge mennesker, hvilket gælder især fiskeri. Han læste forleden, at fiskeriet går godt, men der er mangel på de folk, der vil med ud på bådene. Det er sådanne ting, vi gerne vil lave om på, fastslår Peter Sundbæk.
Turistchef Laila Zielke fik fokus på, at danskerne nu tager meget på ferie heroppe i det nordvestlige Vendsyssel. Vi har sagt nej til flere tyskere. Lige vi desværre har måttet aflyse flere events på grund af covid19, men alligevel har vi lavet en del mindre events, her i blandt musik, hvor der har været stor opbakning.
Destination Nordvestkysten og HHE har her i hele september en stor fiskekonkurrence, hvor 8 byer er med og også Hirtshals. Tilføjer Laila Zielke. Vi kan ikke gøre det uden opbakning, uden firmaer og butikker og andre, så stor tak for det. I morgen har vi på Sydvestkajen musik og masser af hygge. Det bliver nede ved Moonshine, som Hjørring Kommune har købt, og som gerne skulle blive et godt kultursted. Turistchefen håber på forsat stor opbakning fra erhvervet.
Color Lines direktør Henrik Renneberg snakker om, hvad Covid-19 har betydet for rejser til og fra Hirtshals. Der har været en stor nedgang på 30 procent internationalt. Han snakker om lukningen af Norge og hvad karantænen betød for skibsfarten. Vi har manglet nordmændene i bylivet. Vi er bange for, at vi mister 30 til 40 procent kunder i det sidste af året på grund af Norges restriktioner, lød det fra Henrik Renneberg.
John Kongerslev påpeger, at den 17. oktober er det 4 år siden, at man fik skabt Byforum. Ikke mindre end 4.3 millioner kroner bliver investeret til Havudsigten ved Leret. Det er en udsigsplatform på 2 til 3 etager. Den anden investering er Udsigtsstien, som går fra banegården og rundt i byens natur. Vi er startet op på at lave en sti fra Fyret også rundt i byen på ca. 9 km. John Kongerslev regner med, at man vil være færdig til sommerferien næste år.
Jesper Holmelund var i 2012 med til at etablere et cykelhold kaldet Team Hjørring, som også har ryttere fra Hirtshals. Den 18. september starter så Folkevandringen fra løkken. Det er en distance på 36 km, men også en kortere tur på 20 km vil der være.
Der vil ske en masse ting på Den Grønne Plads. Det er gratis og ingen tilmelding. Her drejer det sig om sundhed og kultur og ikke så meget om konkurrence. Sidste gang vi havde Folkevandringen, var der ca 800 med, slutter Jesper Holmelund.
Ligesom fredagen blev indledt med Hirtshals Handel & Erhvervs bestyrelsesmøde, blev det også afsluttet med nogle punkter, der næppe har offentlighedens interesse her i det nordvestlige Vendsyssel.