Af Mette Brath
Frilandsvej, Hjørring
Kandidat til KV21
Venstre
Jeg følger bekymret gruppen ”Hvor er der en voksen”. Vi kan simpelthen ikke være bekendt, ”bare” at opretholde serviceniveauet i vores daginstitutioner i Hjørring Kommune.
Vi skylder vores børn og de dygtige ansatte at sadle om .
Kan vi spare os til flere hænder andre steder? Ja, det mener jeg.
Vi kan arbejde på at beholde borgere med specielle behov i egen kommune, og dermed skabe arbejdspladser og bedre trivsel i borgerens nærområde.
At få flere hænder til vores små, giver besparelser på sigt, da de små bliver bedre rustet til skolegang, ungdom og voksenliv , når der er trygge rammer og øjne på de små individer. Spare mange psykotiske udfordringer, hvis vi giver børnene den bedste grobund.
Er det nødvendigt med et arkitektonisk og dyrt projekt af en musikskole , på en meget dyr grund midt i byen , når der er bygninger som Frysehuset, Vendelbohus, Vensyssel Teater, skolelokaler mm, der kunne rumme en fantastisk Musikskole til væsentlig mindre penge . Der kan findes en del hænder ved sådan besparelse .
Og inden du farer til tasterne, er jeg FOR en musikskole. Mener endda vi kan lave den billigere, bedre og endda hurtigere et andet sted.
Kunne vores store gruppe af friske efterlønnere og pensionister MÅSKE, være en ekstra voksen i vores pressede institutioner? Et øje på legepladsen, en varm hånd, et smil, mm . Pædagogerne er fantastiske til vores børn, men kan ikke nå alt på en dag . Det fungere med frivillige på sygehusene og i ældreplejen, hvorfor ikke også i pasningen?
Ville ønske alle kan være faglærte, men det er desværre ikke muligt. Vi mangler i den grad arbejdskraft, og det bliver kun værre fremover.
Simpel næstekærlighed kan forandre meget. Også i ældreplejen .
Vi mangler bosætning i kommunen. Vil de nye borgere vælge at flytte hertil pga flotte arkitektegnede bygninger, højhuse og store tomme stadions ?
Eller vægter de unge gode normeringer i børnenes tidlige år højere en prestigebyggerier? Jeg tror på det sidste .
Vi har en vidunderlig kommune med skønne lokalsamfund, der pga besparelser og mindre børnetal, fik lukket folkeskolerne og i dag blomstrer friskolerne, med tilhørende fri-institutioner. Hvorfor har de helt andre ressourcer end de kommunale tilbud?
Nogle gange skal vi turde at tænke lidt ud af boksen.