Hirtshals Museum er i lighed med alle andre kulturinstitutioner som bekendt blevet lukket ned og åbner først tidligst 17. januar 2022. Men når førstnævnte så åbner, så har de masser af bjesk klar, lover de hos Vendsyssel Historiske Museum.
Årets bjesk 2022 er lavet på porse, røllike og klitrose ud fra en opskrift sammensat af personalet på Hirtshals Museum, og den fik flotte ord med på vejen ved kåring af Årets Sild tilbage i september måned. Blandt andet udtalte Lars Kragelund fra Arcus Danmark A/S efter kåringen: ”Årets Bjesk 2022 var efter min bedømmelse rund og imødekommende i smagen med en fin krydret grundsmag. Ikke bitter men alligevel god kryddersnaps, som passede rigtigt fint til flere af serveringerne.”
Til januar lancerer museet ligeledes ”Lokalbjesken”, der er en af hjemmesygeplejerske Signe Hansens originale opskrifter. Den er lavet på porse, gul snerre, enebær og perikum og laves på museet gennem første halvår 2022, inden den skiftes ud med en anden af Signe Hansens opskrifter. Der er således rig mulighed for at få et par nye smagsvarianter med hjem til de kolde vintermåneder, hvis blot man medbringer en flaske uåbnet smagsneutral snaps og betaler en entrebillet til museet.
Fra Hirtshals Museums side ønskes gæster og venner en rigtig glædelig jul og et godt nytår i 2022.
Kilde: Vendsyssel Historiske Museum.