Trods flere kampagner om at lette foden fra speederen på veje, der ligger tæt ved skoler, har årets første otte måneder allerede ført til 19.000 sager om netop dette.
Værst står det til i politikredsene Midt- og Vestjylland, Fyn og Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi, hvor der frem til 31. august i år allerede er registreret flere hastighedsovertrædelser end hele sidste år.
De tre politikredse tilsammen haft hele 8168 sager om hastighedsoverskridelser ved skoleveje i årets første otte måneder, hvilket er en stigning på knap 45 procent i forhold til året før, hvor det samlede tal for de tre kredse lå på 5659 sager, viser Gjensidiges gennemgang af tallene.
Og selvom stigningerne både kan hænge sammen med flere målinger de enkelte steder, skal det også ses i lyset af flere måneder med færre biler på vejene herhjemme i år.
Skadedirektør i Gjensidige Forsikring, Henrik Sagild, kalder tallene nedslående.
“Det er afgørende, at vi har tillid til trafiksikkerheden, når vi sender vores børn i skole. De er de mest uerfarne og sårbare i trafikken, og derfor bør det være helt naturligt, at bilister kører ordentligt i områder med skoler, men de her tal viser desværre, at det ikke altid er tilfældet,” siger Henrik Sagild og opfordrer til, man tager en snak med sine børn om at passe på i trafikken.
“Det kan være en god ide at gå og cykle ruten til og fra skole med børnene nogle gange og vise, hvor det er vigtigt at være ekstra varsom, så risikoen for at ende i farlige situationer kan blive minimeret mest muligt,” siger Henrik Sagild.