På Vendsyssel Teater markerer de det danske teaters 300 års fødselsdag ved at opstille en buste af Ludvig Holberg, så den ærværdige gamle skuespilforfatter kan spejde ud over såvel forplads som teater i Hjørring.
Den ekstremt produktive professor og forfatter skrev fra 1722 og nogle få år frem en meget lang række af skuespil, der endnu 300 år senere fortsat afspejler vores karakterer på rammende vis. Tænk bare på Erasmus Montanus, Jeppe på Bjerget, Den Stundesløse og Den politiske Kandestøber. For blot at nævne et par stykker, som de noterer hos Vendsyssel Teater.
Til marts byder det lokale teater oven i købet også på generationskomedien E-Rasmus frit efter lige præcis Ludvig Holberg.
Da den unge gamer Rasmus vender hjem på ferie fra efterskolen, kræver han, at alle skal kalde ham E-Rasmus. På efterskolen har han udviklet sin gamerteknik, og nu slynger han om sig med blærede bemærkninger i et sprog, som ingen omkring ham helt forstår.
Hans mor Nille tager det ikke så tungt, og hun er stolt af sin søn – lige indtil naboen og Rasmus’ gamle klasselærer kigger forbi. De mener, at hans nye stil giver grund til bekymring, og inden nogen når at se sig om, er kommunen pludselig involveret. De voksne tager affære. Men Rasmus insisterer på, at gaming-universet er lige så virkeligt som virkeligheden – og det kan det jo umuligt være, i hvert fald ikke hvis man spørger de voksne.
E-Rasmus er en generationskomedie for dem, der forstår sig på gaming – og dem der absolut ikke gør. Konflikten mellem unges spillelyst og voksnes bekymring er omdrejningspunktet i denne forestilling.
Forestillingen er skrevet frit efter Ludvig Holbergs klassiker Erasmus Montanus (1723). Forestillingen er oplagt i undervisningssammenhæng. Enten som en introduktion til Ludvig Holberg og Oplysningstiden eller som oplæg til diskussion om aktuelle problemstillinger f.eks. generationsforskelle, den teknologiske udvikling, dens indflydelse og konsekvenser.
Undervisningsmateriale bliver tilgængeligt som mobilspil via App Store og Google Play – udviklet af instruktør Nils P. Munk.
MEDVIRKENDE
Martin Bo Lindsten
Olivia Franciska Fevel Borgels
Mathias Bøgelund
Clara Ellegaard
KUNSTNERNE BAG
Tekst: Jens Svane Boutrup
Oplæg: Ludvig Holberg (1684 – 1754)
Instruktion: Nils P. Munk
Scenografi: Lise Marie Birch
Lys- og videodesign: Flora Pelle Brandt
Lyddesign: Jonas Jørgensen
Dramaturgi: Ditte Bladt-Hansen
Spiller på Teater Vestvolden 26. februar – 12. marts og på Bornholms Teater 22. – 26. marts.