Eftersom en af Helle Kristensens pointer er, at hun belært af politikerne hellere vil levere et budskab via en video på de sociale medier end at skrive et debatindlæg til aviserne, skal hendes indslag ovenfor selvfølgelig stå uden yderligere kommentarer fra NordsøPosten. Budskabet er nemlig værd at få spredt, fastslår Helle Kristensen, idet hun samtidig håber på at få kvalificeret svar fra fiskeriminister Rasmus Prehn. Svaret leverer vi naturligvis som altid spalteplads til på den lokale netavis.
Beskæmmende at høre på, man på denne måde slås om 12 tones torsk i Kattegat.
Ingen af bestemmerne formår at hejse sig eller blive hejst op, hvor man skaffer flere fisk i områderne og fisker på de inkomne nyere arter indenfor fisk og dem med skal på.
Der bør kunne skaffes et samlet område, der dækker alt i havet og herunder at kø’be et fjeld i norrge og systematisk udlægge det som rev og andne form for kystsiking/bøkgedæmpning.
Det burde også være en smal sag at udsætte fiskeyngel i større mænder til en billig penge og håbe på en genetablering, eller man ihvertfald kan genfiske dem med en rimelig tilvækst.
Det med at yngkle er jo faktisk ikke svært. I en række turistområder kaste man simpelthen fisk ned pr helikopter, så vandre- og cykelturisterne fanger sig en ørred. Når de er spist, kaster man ny i søerne.
Så det er, hvad man burde gøre, hvor lidt større yngel kan gemme sig.
På land skal man bare fortsætte med at seperatkloakere. Man kan faktisk ikke bare aflyse den øgede udledning pga det regner mere. Man kan tage toppen. Det er en stor ufinancieret post, der de kommende år bil vokse overalt, som man må tage vare på, så man får minimal skade eller lader stå til.
jeg skal endnu engnag henvise til, at det ikke er danmark, der har meldt de britiske farvande delvist ud af EU.
Jeg skal også appelere til en mere samlet tankegang om havet 9i bred forstand. Det er helt udueligt, man slås om 12 eller 14 tons tons torsk i Kattegat og helt ignorerer overfiskning og beskyttelse.