Restauranterne Hos Uffe har valgt ikke at bruge tid og energi på den lovpligtige overvågning og registrering af temperaturer ved opbevaring, modtagelse og transport af fødevarer. Det ordner en digital medarbejder, Hjørring-virksomheden ThermITs trådløse temperaturovervågning.
Chefen og de dygtige medarbejdere løber nemlig meget hurtigt Hos Uffe, som driver tre populære spisesteder. Det er Hos Uffe Teatercaféen på Vendsyssel Teater i Hjørring, Café Vognporten på Børglum Kloster og Restaurant Den Gamle Smedie på Børglum Bakke.
Chefen, den kendte restauratør, kok, formand for kokkelandsholdene og ærespræsident i kokkeforeningen Uffe Nielsen, fortæller:
– Det er fantastisk dejligt at arbejde med. Det er enkelt for os, for nu skal vi ikke koncentrere os om manuelt at skrive de her temperaturer ned hele tiden.
– Desuden har vi jo opdaget, at det sparer os penge, fordi nogle gange, når vi er kommet hjem privat, får vi en sms om, at vi ikke har lukket køkkenets køle- og frysedøre ordentligt. Så må vi afsted igen. Det har sparet os for rigtig mange penge, at vi har kunnet nå at redde fødevarer for store beløb.
– ThermIT sparer selvfølgelig også noget tid for os, for vi skal ikke rende rundt og tjekke de her temperaturer hele tiden. Vi følger det løbende på et Dash Board på vores tablet, som vi har stående fremme, og på den måde er det nemt for os at holde øje med temperaturerne.
– De unge mennesker, vi har ansat, kan jo godt lide det her moderne elektronik fra ThermIT, og så er det lige pludseligt også sjovt at lave temperaturovervågning.
Ved at sikre de rigtige temperaturer hele tiden undgår brugeren at måtte kassere fødevarer på grund af for høje temperaturer og reducerer dermed madspild. Systemet kan også være med til at mindske energiforbruget.
– Der er også penge at spare ved, at vi har den her elektroniske løsning, for så kan vi jo styre vores temperaturer meget bedre. Vi kan spare på energien, når vi med meget præcise målinger fra ThermITs system kan justere vores temperaturer til det nødvendige.
En god tommelfingerregel siger, at hvis en enhed køler eller fryser blot en enkelt grad for meget, så koster det op mod tre procent mere i strøm end nødvendigt.
ThermITs enkle system overvåger med en smart sensor placeret i køleskab eller fryser temperaturen døgnet rundt og sender data videre til en placering ude i skyen, så der hos kunden ikke er brug for software til lagring. Hvis temperaturen kommer uden for det ønskede, sender systemet automatisk en advarsel via sms eller mail.