Hjørring Kommune modtog d. 17. juni 2021 ansøgning om byggetilladelse til opførelse af sommerhus på 125 m2 med overdækket terrasse på 11 m2 og fritliggende udhus på 25 m2. I forbindelse med byggeansøgningen søges også om dispensation fra lokalplanen i forhold til placering på grunden.
Det ansøgte projekt omfatter følgende:
Projektet er placeret på Kløren 13, der ligger i et næsten fuldt udbygget sommerhusområde, idet der dog forsat er få ubebyggede sommerhusgrunde. Der er dermed ikke tale om ny udstykning, men ansøgning om bebyggelse i udstykket område, der er omfattet af lokalplan 610.3. Lokalplanen er vedlagt som bilag til nærværende orientering.
Beliggenheden kan ses nedenfor med rød markering:
Ansøgning om bebyggelse af grunden er behandlet ud fra den gældende lokalplan 610.3 for det aktuelle område og dermed indenfor byggelovens og planlovens bestemmelser.
Ansøgningen er behandlet administrativt indenfor den gældende kompetenceplan, hvor det er fastlagt, at byggetilladelser og dispensationer fra lokalplaner behandles og afgøres administrativt. Det fremgår videre af kompetenceplanen, at principielle sager og konfliktsager udvalgsbehandles. I den aktuelle sag var der ikke på tidspunktet for behandling af byggetilladelsen tale om en konfliktsag.
Nærværende redegørelse fremlægges for Teknik- og Miljøudvalget dels som følge af offentlig debat og henvendelser fra borgere i forbindelse med byggeriets påbegyndelse, og dels som følge af Byrådsmøde i april 2022, hvor et flertal i Byrådet besluttede, at sagens videre behandling afklares i Teknik- og Miljøudvalget.
Hele resten af redegørelsen for sagens indhold og forløb kan læses via nedenstående bilag 1.
Link til sagens bilag:
- Bilag 1 – Redegørelse for sagens indhold og forløb
- Bilag 2 – Lokalplan 610.3 – Tornby
- Bilag 3 – Naboorientering og indkommet svar på naboorientering
- Bilag 4 – Byggetilladelse
- Bilag 5 – Tegninger tilhørende afgørelsen
- Bilag 6 – Terræn – før og efter
- Bilag 7 – fire klager til Nævnenes Hus (Planklagenævnet)
- Bilag 8 – Ombudsmandens svar på henvendelsen
Link til et af flere tidligere debatindlæg
Jamen, der var der tale om en konfliktsag. Her var der ingen problemer før nogle opdagede, man hvde brudt vedtagne bestemmelser.
Dernæst lander man så for mange gange i en fuldbyrdet kendsgerning, der så endda bliver godkendt.
Tingene burde være omvendt. Kommunen burde være yderst hjælpsom med, hvad der kan lade sig gøre.
Jeg går så ind for en del sommerhuse i stedet havde lavere eller ingen rejsning, hvor man i stedet gjorde mere brug af ovenlysviduer.
Man ser ikke huset så meget. Man ser naboen mindre. Man få bedre lys. Det er også nemmere at møblere.
Men tak for denne redegørelse om et endnu et cirkus.
Det er fint nok med bygesagsmapper; men de burde jo læses udfra de sagkyndige kan havde hele forvaltningen online på deres computer og var omkringkørende, hvor der er aktivitet. Det dufter for meget af kontor og gamle ringbind.
Selv den mest fummelfingrede fra kommunen kan stikke en pind i jorden og måler enhver type afstande som fx til byggelinjer.