Regeringen arbejder for en udfasning af buræg og for at styrke dyrevelfærden. Hønsene skal derfor kunne bevæge sig naturligt, baske med vingerne og tage støvbad.
Udfasningen skal imidlertid ske i dialog med erhvervet og i et tempo, så de seks tilbageværende danske producenter kan omstille sig uden at få trukket tæppet væk under deres økonomi, mener fødevareminister Rasmus Prehn efter et besøg hos Lars Bojsen ved Springkilde Æg nær Horsens.
– Lars Bojsen er en herlig fortæller med passion og faglig stolthed. Han er optaget af sine høns, deres velbefindende og sundhed. For eksempel oplever Lars ikke, at hønsene hakker eller plukker hinanden. Lars argumenterede for, at hans store berigede bure var bedre for hønsenes velfærd end hos nogle producenter af skrabeæg. Lars medgav dog, at økologiske ægproducenter ofte har den allerbedste dyrevelfærd, fortæller Rasmus Prehn.
– Lars var også optaget af grøn energi og bæredygtighed. En berigende oplevelse for mig at tale med Lars. Jeg nyder virkeligt at møde mennesker i øjenhøjde og dialog. Dyrevelfærden skal løftes,men hånden skal samtidig holdes under erhvervet, slutter Rasmus Prehn efter besøget hos Springkilde Æg.