Den danske gastronomi-scene er i disse år på himmelflugt, og det gælder også i Nordjylland, hvor flere restauranter udmærker sig ved deres smagfulde mad og stærke kulinariske koncepter.
I dag er de nominerede til Landbrug & Fødevarers kokkekonkurrencer blevet offentliggjort, og her bliver det for alvor slået fast, at Nordjylland er i fuld gang med at manifestere sig som en smagfuld del af Danmark.
Oliver Bendi og Emil Kirkegård fra Svinkløv Badehotel og Jack Cramer fra Ruths Hotel i Skagen begge er nomineret i kategorien Årets ret med fisk og skaldyr for deres retter med hhv. jomfruhummer og kongekrabbe. Derudover er Formel B på Vesterbro i København nomineret i kategorien.
Alle de nominerede kokke og restauranter får besøg af en fagjury, der skal smage sig igennem de pågældende retter, hvorefter vinderne af konkurrencerne findes og præsenteres til en prisuddeling d. 28. november på Axelborg i København.
De populære kokkekonkurrencer ”Årets Ret Med…” blev første gang afholdt i 2011, hvor Årets Ret med Gris satte det hele i gang. Sidenhen har konkurrencerne vokset sig store, og i 2021 blev Årets Ret med Fisk & Skaldyr, der er et samarbejde med Danmarks Fiskeriforening, introduceret.
Alle de nominerede i konkurrencerne
Årets Ret med Fisk & Skaldyr:
- Svinkløv Badehotel, Fjerritslev
- Formel B, København V
- Ruths Hotel, Skagen
Årets Ret med Økologisk Ost:
- Formel B, København V
- Restaurant Treetop, Vejle
- Alimentum, Aalborg
Årets Ret med Gris:
- Gemini, København V
- Resumé, Svendborg
- ET, Aarhus
- Treetop, Vejle
- Polly, Frederiksberg
Kilde: Fiskeri Tidende.