Den selvejende institution for unge med særlige behov, PMU i Sindal, kæmper i disse dage en alvorlig kamp for at overleve – truet på eksistensen af tidens store udfordringer efter nedlukninger og voldsomt øgede udgifter til blandt andet strøm og indkøb.
NordsøPosten erfarer, at PMU, praktisk medhjælper udvikling, har likviditetsproblemer blandt andet fordi, det ikke er lykkedes at sælge en række ejendomme, som var budgetteret til at skulle holde PMU flydende i en svær tid.
Nu er skuden ude i seriøst økonomisk stormvejr, de ansatte er sendt hjem, og PMU´s 28 nuværende elever er midlertidigt tilbage i hjemkommunerne, der havde bedt PMU uddanne de unge. Til næste skoleår fra august er der allerede indskrevet 45 elever.
PMU’s socialøkonomiske butik RUTH på Nørregade i Sindal er lige nu midlertidigt lukket.
NordsøPosten erfarer, at der stadig er håb for, at PMU kan fortsætte efter en form for rekonstruktion. Bestyrelsen kæmper for sammen med en række interessenter at finde økonomi til at fortsætte. Vi håber senere at kunne få en kommentar fra bestyrelsesformand Karl Henrik Laursen, som ikke har været at træffe.
PMU tilbyder unge med særlige behov en god begyndelse på voksenlivet. I PMU får den unge afprøvet og udviklet sine praktiske, sociale og faglige kompetencer i forhold til arbejde, boform og fritid.
PMU har mange års erfaring med at arbejde med unge med særlige behov. PMU er en selvejende institution og udsprang fra Tolne Efterskole i 1988 for at skabe et alternativ for de unge efter 10. klasse.
Siden da har PMU været med til at skabe (lige)værdige forhold for gruppen af unge, der har svært ved at gøre brug af de eksisterende tilbud i det etablerede uddannelsessystem.
Gennem dette arbejdes med til at skabe livskvalitet for unge. Livskvalitet blandt andet forstået som livsglæde for den unge over, at tingene lykkes, og at der nu også er en række muligheder og udfordringer for dem i det voksenliv, som venter forude. De er med på vognen. De befinder sig ikke kun i nødsporet.
PMU har i mange år også været en socialøkonomisk virksomhed. De forskellige værksteder er faktisk hver især små socialøkonomiske virksomheder, hvor overskuddet går til reinvesteringer i nye værksteder, projekter og muligheder for PMU’s unge.
Der er desuden flere medarbejdere ansat på særlige vilkår og heriblandt også tidligere elever.