Ved den store fødevaremesse Madværkstedet i København tirsdag og onsdag fik Årets Sild en fornem præsentation på standen hos Tenax Sild, hvor mange fik en lækker bid af Hirtshals.
Der blev budt på smagsprøver og god information om Årets Sild, historien bag og ikke mindst om Hirtshals og vinderen af Årets Sild, Restaurant Lilleheden. En flot markedsføring af alle de nævnte ingredienser og af Hirtshals som et område med gode spisesteder og lækre råvarer.
Den nu forhenværende ejer af Restaurant Lilleheden, Ejvind Kjeldsen Jensen, har denne gang krydret de gammeldags modnede sild med saft og skal fra lime, rosa peber, fennikelfrø og laurbærblade.
I dommerpanelet ved konkurrencen på Nordsøen Oceanarium sad blandt andre Anette Ladefoged, der er administrerende direktør i Tenax Sild, som også omfatter brandet Lykkeberg 1899.
Alle deltagerne fik gammeldags modnede saltsild fra Lykkeberg 1899 som råmateriale, og de skulle selv udvande silden og marinere den.
– Det var lige præcis udvandingsdisciplinen, som Restaurant Lilleheden mestrede til perfektion, forklarer Anette Ladefoged.
Vinderopskriften fra årets konkurrence indgår i Lykkeberg 1899’s sortiment og bliver bredt distribueret ud til supermarkeder, delikatesser og messer i hele landet.
– For os er konkurrencen en enestående måde at nyfortolke en klassisk højgastronomisk råvare, som gammeldags modnede sild er. Kokkene er simpelthen så kreative, og kan se muligheder og smagskombinationer, som vi producenter ikke kan, siger Anette Ladefoged.
Den årlige konkurrence er et samarbejde mellem Hirtshals Fiskefestival, Danmarks Pelagiske Producentorganisation, Nordsøen Oceanarium og Tenax Sild.