Den største gastronomiske oplevelse på en nytårsaften, som jeg nogensinde har prøvet, var utvivlsomt mens Simon Emil Schiøtt Christensen endnu var køkkenchef i restauranten på Fyrklit.
Efterfølgende startede Simon og Kamilla Schiøtt Christensen som bekendt og heldigvis for det deres helt eget spisested på kajkanten i Hirtshals. Samtidig tog de initiativ til at lave nytårsmenuer ud af huset fra Restaurant Abstrakt, hvilket i 2019 fik følgende ord med på vejen fra lokale Per Kasten.
– Har fået nytårsmenu fra Abstrakt i aften. Er lige blevet færdig. Hold nu kæft, hvor var det godt. 6 stjerner herfra. Det eneste jeg fortryder er, at jeg ikke fik vinmenuen med. Det bliver ikke bedre, skrev den skarpe lokale musiker på Facebook.
Lige præcis det år præsterede Kamilla og Simon Emil Schiøtt Christensen da også at lange ikke færre end vanvittige 750 kanongode kuverter over disken i Restaurant Abstrakt på Sydvestkajen. Efter nogle besværlige år med coronapandemi fortsætter parret heldigvis succesen.
Igen i år har det succesfulde par nemlig sammensat en overdådig nytårsmenu, som kræver minimal forberedelsestid hjemme i ens eget køkken, hvilket demonstreres i videoen ovenfor.
Faktisk satser de på at kunne sende hele 2.000 serveringer ud af huset til nytårsaften i 2022.
Menuen består af:
𝗔𝗽𝗽𝗲𝘁𝗶𝘇𝗲𝗿
Soyanødder, oliven og serranoskinke med urt og knas
𝗛𝘂𝗺𝗺𝗲𝗿𝘀𝘂𝗽𝗽𝗲
Med fyld af let røget kulmule, syltet vintergrønt, og urteolie.
𝗙𝗶𝘀𝗸𝗲𝗽𝗮𝗸𝗸𝗲 ”𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗿𝗲𝘁”
Med torsk, spidskål, brunet smør urter og blåmusling sauce.
𝗕ø𝗳 𝗮𝗳 𝗼𝗸𝘀𝗲𝗺ø𝗿𝗯𝗿𝗮𝗱
Dertil kartoffel med havgus, bagte jordskokker, jordskokchips, sauce bordelaise og urter.
𝗟𝘂𝗻 𝗖𝗵𝗼𝗸𝗼𝗹𝗮𝗱𝗲𝗳𝗼𝗻𝗱𝗮𝗻𝘁
Med vaniljesyltet ananas, karamelsauce og vaniljeparfait.
Pris: 395,- pr. kuvert
Bestil årets nytårsmenu på tlf. 60219060 eller send en mail på info@restaurantabstrakt.dk
Husk at skrive, om du vil hente maden på Abstrakt i Hirtshals eller Restaurant Svanelunden i Hjørring.