Dansk Folkepartis Amina Sardar og Erik Høgh-Sørensen har gennem hele valgkampen fravalgt Facebook-annoncer. De opfordrer alle andre kandidater til at gøre det samme.
”Vi vil værne om danske medier. Hvis vi vil have dansk ytringsfrihed, er vi også nødt til at betale for danske annoncer,” siger Sardar og Høgh-Sørensen.
Med boykotten mister Facebook kun ca. 50.000 kr. og de to DF’ere erkender, at det er en minimal dråbe i havet for SoMe-giganten, der også ejer Instagram.
”Facebook fifler fra skattely og krænker ytringsfriheden. Det er unfair mod de danske medier, der betaler skat i Danmark,” lyder det samstemmende.
Sardar er DF-kandidat i Region Hovedstaden og Høgh-Sørensen genopstiller til Regionsrådet i Nordjylland og er partiets spidskandidat i Hjørring.
Begge rammes af Facebook-censur. Sardar, der har brudt med islam, svarer eksempelvis gerne igen på islamisters personangreb:
”Facebook tager ofte mændenes parti og giver mig karantæne,” siger hun.
Høgh-Sørensen peger på den senere tids Facebook-afsløringer i USA. Både Sardar og Høgh-Sørensen bruger Facebooks gratis platform, men mener omvendt, at de politikere, der bruger penge på Facebook-annoncer, risikerer at blive snydt:
”Ifølge tidsskriftet The Economist vil antallet af yngre Facebook-brugere i USA styrtdykke med 45 procent de næste to år. Tendensen er allerede i gang i Danmark, og jeg tror, danske politikere køber katten i sækken med Facebook-annoncer,” siger Høgh-Sørensen, der er tidligere kommunikationschef i en Mærsk-division.
Googles, Facebooks og LinkedIns samlede andel af annonceomsætningen på internettet i Danmark gik i tiden fra 2019 til 2020 fra 62 procent til 64 procent.
Jamen, det er da meget sandt.
Mit bedste eget bud er, der er en række andre, som kunne være bedre. Måske kunne man få 2 styk små af 25.000.
I kunne jo undersøge, hvad Jeres danske vælgere måske bruger i stedet.
Mit umiddelbare er mange hører nyheder og musik på de lokale Nordjyske musikradioer. Vi har jo flere. Jeg hører fx også Skaga hos lægerne i Hirtshals.
Hej Jens,
Jeg har vitterlig placeret langt flere penge end normalt hos lokale medier og Nordjyske – og kr NUL hos FB, Insta, Twitter og de øvrige. Jeg tror, effekten er den samme, for hvem kontrollerer, når Facebook registrerer en “visning”? I de øvrige medier har man en form for oplagskontrol. Det er derfor, de seneste afsløringer ovre i USA er så giftige for Facebook. God aften!
… i øvrigt gælder det også butikker og handelsdrivende, som tror, det er bedre at annoncere i Facebook end f.eks. købe en reklame her eller på Skaga.