Mens vores landarealer er genstand for en ophedet debat om natur versus opdyrkning, ligger havet fortsat hen som et uopdyrket område.
Havet kan i den sammenhæng være en aktiv medspiller i forhold til at balancere produktion af fødevarer med sunde økosystemer til lands såvel som til vands.
I havet har vi mulighed for at dyrke afgrøder, der har den fantastiske egenskab, at mens de vokser, leverer de såkaldte økosystemtjenester. Muslinger, tang og østers forvandler uønskede næringsstoffer til sund, velsmagende og klimavenlig mad. De er med til aktivt at genoprette nødlidende økosystemer i havet og giver samtidig mennesker mad på bordet, mener man hos sammenslutningen Havhøst.

Hvordan bærer vi os imidlertid ad med at opdyrke havet uden at begå de samme fejl til vands, som vi har begået med den industrielle landbrugsrevolution? Hvad kan fremtidens regenerative havbønder lære af landbrugerne?
Hvilken rolle kan de lokale kystfiskere spille i forhold til den blå del af den grønne omstilling? Og kan vi dyrke det produktive potentiale langs vores kyster og samtidig skabe nye arbejdspladser i yderområderne og grænselandet mellem land og vand?
Disse og mange andre spørgsmål debatterer Joachim Hjerl (stifter af Havhøst), David Michael Lange (direktør i Foreningen for Skånsomt Kystfiskeri Producent-organisation) og Sarah Hellebek på scenen Life.
Hvornår: 22. maj kl. 18:00 til 18:40.
Arrangør: Havhøst.
Find hele programmet her hos Naturmødet.


