Nu om stunder bliver Årets Bjesk, som er noget af en stolt tradition, som bekendt fundet og kåret den første weekend i august ved Hirtshals Fiskefestival.
Derfor var det med en god portion ydmyghed, at Torben Elling tidligere på året gav sit tilsagn om at stille hold for NordsøPosten, da han fik en opfordring fra turistchef Laila Zielke, som er formand for Hirtshals Fiskefestival.
Der var da også lidt stemning af alkymisme eller den første kemitime ved opstillingen i Klitstuen på Fyrklit, da holdkaptajn Torben Elling lørdag havde indkaldt Palle W. Nielsen og Anders Skipper Brix Kjelgaard til fremstilling og smagning af Bjeskteam NordsøPostens bud på Årets Bjesk.
– I fornuftig og moderat, men tilstrækkelig mængde holdes bjesken mindst 30 sekunder i mundhulen, og oplevelsen er fantastisk. Fra en næsten neutral smag i starten til en nærmest eksplosiv buket af smagsstoffer, lød Torben Ellings egen vurdering af teamets bud på Årets Bjesk.
– Vi fandt frem til vores kandidat til Årets Bjesk 2023. Ingredienserne er en hemmelighed indtil videre, tilføjede en tilfreds holdkaptajn, før opstillingen igen blev pakket ned på Fyrklit.
– Så er der sjatfest, lød det afslutningsvis fra holdkaptajnen.
Fakta om Årets Bjesk og Årets Sild
Årets Bjesk laves for det kommende i forbindelse med Hirtshals Fiskefestival. På den måde får sildelagemarinørerne fra forskellige restauranter fra hele landet nogle smagsnoter at afstemme deres marinade efter, når de i foråret går i gang med at kreere deres bud på den bedste sildemarinade. Årets Sild kåres nemlig hvert år i april eller maj ved et større arrangement på Nordsøen Oceanarium.