De danske landsholdsdeltagere satte sig på både guld, sølv og bronze-medaljer til de nordiske mesterskaber for kokke, som fandt sted fra 31. maj til 4. juni i Hell, Norge. Det er det bedste samlede resultat for Danmark nogensinde.
De flotte resultater understreger mange års flotte arbejde med den danske madkunst og med branchen som helhed også lokalt, hvor der rundt om i Hjørring Kommune findes mange rigtig gode spisesteder med et meget højt niveau.
– Det er utrolig flot af de dygtige unge mennesker. Vi er meget stolte af dem, siger restauratør Uffe Nielsen fra Den Gamle Smedie, Cafe Vognporten og Teatercafeen Hos Uffe i Hjørring. Han er formand for Dansk Gastronomisk Union, som driver kokkelandsholdene, formand for Driftsfonden “Kornets Hus” ved Hjørring og ærespræsident i Kokkeforening Danmark.
Resultaterne for de danske landsholdsdeltagere blev som følger:
Michael Nørtoft – Kokkelandsholdet: Guld i Nordic Chef Senior.
Dennis Staal Blok – Tjenerlandsholdet: Guld i Nordic Waiter.
Michael Nørtoft, Karl Emil Van Ingen Schytt Olesen – henholdsvis Kokkelandsholdet og Juniorkokkelandsholdet: Sølv i Nordic Green Chef.
Karl Emil Van Ingen Schytt Olesen – Juniorkokkelandsholdet: Bronze i Nordic Junior Chef.
Efter mange måneders intens træning i Dansk Gastronomisk Unions træningsfaciliteter på Cookery i Odense kom de gastronomiske landsholdsdeltagere hjem fra Norge i går, trætte, glade og meget tilfredse med det bedste samlede resultat nogensinde. Af tidligere vindere af Nordiske Mesterskaber kan nævnes Rasmus Kofoed og Kenneth Toft-Hansen.
– Jeg er sindssyg stolt af deltagernes indsats ved Nordiske Mesterskaber i Hell, Norge. Vi rejser hjem med to guld, en sølv og en bronzemedalje samt Dekanteringsprisen og Hygiejneprisen. Det er klart det bedste resultat nogensinde til Nordiske Mesterskaber, siger direktør i Dansk Gastronomisk Union, Morten Andersen.
Kokkekonkurrencer handler om mere end bare metal. Det handler også om at styrke indsatsen for at tiltrække flere unge mennesker til de gastronomiske fag, og via deltagelsen i internationale konkurrencer bidrage til at sætte Danmark på verdenskortet. Et krydsfelt mellem dansk gastronomi og dansk fødevareproduktion.
– I Dansk Gastronomisk Union er det vigtigt for os at være med til at kaste lys på fødevareuddannelserne.
Om Dansk Gastronomisk Union
Dansk Gastronomisk Union er en fond. En fond der arbejder på tværs af siloer og interesser til gavn for gastronomien. Fonden skal være med til at genere investeringer både fra erhvervslivet og andre fonde. Dansk Gastronomisk Union er afhængig af støtte fra sponsorer, offentlige tilskud og af frivillige, der leverer en stor arbejdsindsats.