• Annoncering
  • Kontakt
  • Retningslinjer
  • Privatlivspolitik
Prøv vores mørke tema
NordsøPosten.dk

Topbanner

  • Nyheder
  • Kultur
    • Kultur i Hirtshals
    • Kultur i Hjørring
    • Kultur i Løkken/Vrå
    • Kultur i Sindal
  • Sport
    • Sport i Hirtshals
    • Sport i Hjørring
    • Sport i Løkken/Vrå
    • Sport i Sindal
  • Erhverv
    • Erhverv i Hirtshals
    • Erhverv i Hjørring
    • Erhverv i Løkken/Vrå
    • Erhverv i Sindal
  • Politik
    • Politik i Hirtshals
    • Politik i Hjørring
    • Politik i Løkken/Vrå
    • Politik i Sindal
  • Fritid
    • Fritid i Hirtshals
    • Fritid i Hjørring
    • Fritid i Løkken/Vrå
    • Fritid i Sindal
  • Debat
    • Debat i Hirtshals
    • Debat i Hjørring
    • Debat i Løkken/Vrå
    • Debat i Sindal
  • Børn & Unge
    • Børn & Unge i Hirtshals
    • Børn & Unge i Hjørring
    • Børn & Unge i Løkken/Vrå
    • Børn & Unge i Sindal
  • 112
    • 112 i Hirtshals
    • 112 i Hjørring
    • 112 i Løkken/Vrå
    • 112 i Sindal
  • Navne
    • Navne i Hirtshals
    • Navne i Hjørring
    • Navne i Løkken/Vrå
    • Navne i Sindal
  • Sponsorartikler
    • Arkiverede sponsorartikler
Intet resultat
Se alle resultater
  • Nyheder
  • Kultur
    • Kultur i Hirtshals
    • Kultur i Hjørring
    • Kultur i Løkken/Vrå
    • Kultur i Sindal
  • Sport
    • Sport i Hirtshals
    • Sport i Hjørring
    • Sport i Løkken/Vrå
    • Sport i Sindal
  • Erhverv
    • Erhverv i Hirtshals
    • Erhverv i Hjørring
    • Erhverv i Løkken/Vrå
    • Erhverv i Sindal
  • Politik
    • Politik i Hirtshals
    • Politik i Hjørring
    • Politik i Løkken/Vrå
    • Politik i Sindal
  • Fritid
    • Fritid i Hirtshals
    • Fritid i Hjørring
    • Fritid i Løkken/Vrå
    • Fritid i Sindal
  • Debat
    • Debat i Hirtshals
    • Debat i Hjørring
    • Debat i Løkken/Vrå
    • Debat i Sindal
  • Børn & Unge
    • Børn & Unge i Hirtshals
    • Børn & Unge i Hjørring
    • Børn & Unge i Løkken/Vrå
    • Børn & Unge i Sindal
  • 112
    • 112 i Hirtshals
    • 112 i Hjørring
    • 112 i Løkken/Vrå
    • 112 i Sindal
  • Navne
    • Navne i Hirtshals
    • Navne i Hjørring
    • Navne i Løkken/Vrå
    • Navne i Sindal
  • Sponsorartikler
    • Arkiverede sponsorartikler
Intet resultat
Se alle resultater
NordsøPosten.dk
Intet resultat
Se alle resultater

Dansk Gastronomisk Union glæder sig over Finansloven

af Palle W.
27. august 2025
i Erhverv i Hjørring
- Det er fantastisk, at vi er så godt med på Finansloven og at det er flerårigt, siger Uffe Nielsen. Arkivfoto: Palle W. Nielsen

- Det er fantastisk, at vi er så godt med på Finansloven og at det er flerårigt, siger Uffe Nielsen. Arkivfoto: Palle W. Nielsen

– Det er fantastisk, at vi er så godt med på Finansloven og at det er flerårigt. Vi arbejder jo netop flere år frem med for eksempel to års træning før kokkelandsholdenes OL.

Det siger formanden for Dansk Gastronomisk Union (DGU), restauratøren på Børglum Bakke nær Løkken, Uffe Nielsen, som bakkes op af unionens direktør.

– Vi er glade for de ekstra midler fra finansloven, som giver os mulighed for at styrke talentudviklingen og sikre, at Danmark også fremover kan stå stærkt i international gastronomi, skriver Morten Juul Caliskan Andersen, der er direktør i Dansk Gastronomisk Union, til NordsøPosten.

På Finansloven er afsat to millioner kroner til Bocuse d’Or, som er kokkenes verdensmesterskab, og to millioner kroner til arbejdet med de forskellige kokkelandshold, som er organiseret under DGU.

Som noget nyt er der på Finansloven også afsat 1,5 millioner kroner til DGU’s arbejde med  at gøre landet endnu mere attraktiv som destination for gastro-turisme.

De senere år har Danmark registreret en stigning i antallet af turister og gæster, som oplyser, at gastronomiske oplevelser betyder meget for deres valg af destination. Mad og drikke kombineret med god service er simpelthen væsentlige faktorer i den positive udvikling inden for dansk turisme.

Rasmus Errebo var med til at vinde guld til det danske kokkelandshold for varmt bord ved VM i Luxembourg i 2014. Arkivfoto: Palle W. Nielsen

– Vi er glade, og jeg synes også, at det er berettiget, at vi er med på Finansloven. DGU yder jo meget for eksempel i forbindelse med statsbesøg i Danmark og ved erhvervsfremstød og konkurrencer i udlandet. Vores dygtige kokke repræsenterer flot Danmark på mange områder, siger Uffe Nielsen til NordsøPosten.

Han har selv i en lang periode været frontfigur i arbejdet med kokkelandsholdene og med at udvikle gastronomien både nationalt og internationalt.

– Jeg vil her gerne komme med mange roser og tak til Erling Bonnesen fra bestyrelsen i Dansk Gastronomisk Union. Han har ydet en stor indsats for at fremme forståelsen for dansk gastronomi og kokkelandsholdenes betydning og arbejde, siger Uffe Nielsen.

Erling Bonnesen fra bestyrelsen i Dansk Gastronomisk Union har ydet en stor indsats for at fremme forståelsen for dansk gastronomi og kokkelandsholdenes betydning og arbejde. Pressefoto

Den flerårige bevilling sikrer op til 5,5 millioner kroner årligt til Bocuse d’Or og Kokkelandsholdene frem til 2029. Midlerne skal både styrke talentudviklingen i dansk gastronomi og fastholde Danmarks position som et gastronomisk fyrtårn på verdensscenen.

Regeringen har med sit forslag til finansloven 2026 besluttet at forhøje tilskuddet til Bocuse d’Or og Kokkelandsholdet. Midlerne finansieres gennem en kombination af eksisterende og nye bevillinger. De nye hentes over Fnansloven og regeringens Mad- og Gastroreserve.

Fra H.W. Larsens flotte magasin i 2014.

Bocuse d’Or og Kokkelandsholdene kan se frem til en samlet bevilling på 5,5 millioner kroner i årene 2026, 2027 og 2028 og 4 millioner kroner i 2029. Pengene skal medvirke til at understøtte dansk gastronomi og de unge danske kokketalenters deltagelse i internationale konkurrencer.

Ifølge Jacob Jensen (V), Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri, skal midlerne gå til både Bocuse d’Or, verdens mest prestigefyldte kokkekonkurrence, og Kokkelandsholdene, der samler nogle af Danmarks dygtigste kokke.

Møder stor glæde fra branchen

Hos brancheorganisationen HORESTA glæder man sig over, at regeringen med finanslovsaftalen sender et klart signal om, at gastronomien er et område, hvor Danmark skal være i front.

– Vi er utrolig glade for, at der nu kommer en markant og langsigtet bevilling, som rækker helt frem til 2029. Danmark har en helt unik position og talentmasse inden for gastronomien, og med denne opbakning får vi mulighed for at understøtte kokkenes arbejde og udvikling på allerhøjeste internationale niveau, siger Jeppe Møller-Herskind, konstitueret adm. direktør i HORESTA.

Han understreger samtidig, at bevillingen ikke kun styrker branchen, men også bidrager til at markedsføre Danmark som et gastronomisk fyrtårn for både danskere og udenlandske gæster.

– Når Danmark klarer sig så stærkt ved verdens mest anerkendte konkurrencer, giver det ikke bare stolthed herhjemme. Det tiltrækker også gæster fra hele verden. Gastronomi er en central del af vores turisme og vores brand som nation, og den her bevilling vil være med til at fastholde og udbygge den position, siger Jeppe Møller-Herskind.

Glæden bestyrkes yderligere af, at turismens minister Morten Dahlin (V) for blot en uge side annoncerede, at man vil investere 40 millioner kroner i dansk gastro-turisme. Midlerne gives der fra en turismepulje på 200 millioner kroner, hvor de resterende midler snart fordeles ud.

Gastronomien løfter branchen

Bocuse d’Or og Kokkelandsholdet har gennem årene ikke blot leveret resultater på højt konkurrenceniveau. De har også været med til at udvikle og brande hele erhvervet, inspirere nye generationer af kokke og bidraget til innovation i fødevaresektoren.

Med den nye finanslovsaftale sikres de økonomiske rammer til, at Danmark fortsat kan være med i front, når det gælder gastronomi og talentudvikling – og samtidig styrke landets attraktivitet som destination for gastro-turisme.

Danmarks deltagere er blevet nummer 1 eller 2 ved 7 af de seneste 10 globale Bocuse d’Or-konkurrencer.

Dansk Gastronomisk Union er en fond, der arbejder på tværs af siloer og interesser til gavn for gastronomien. Fonden skal være med til at genere investeringer både fra erhvervslivet og andre fonde. Dansk Gastronomisk Union er afhængig af støtte fra sponsorer, offentlige tilskud og af frivillige, der leverer en stor arbejdsindsats.

Tags: Dansk Gastronomisk UnionFinanslovenNordsøPosten
DelTweetSend
Tilmeld
Giv besked ved

0 Kommentarer
Inline meninger
Se alle kommentarer

Stort sidebanner


Lille sidebanner

    Annoncering

    Kontakt Niels Skipper for priser angående annoncering.

    Du kan bruge e-mail adressen nedenunder eller benytte vores kontaktformular ved at klikke her.

    Niels Skipper

    Mobil: 28 74 27 48
    E-mail: [email protected]

    • Facebook
    • Annoncering
    • Kontakt
    • Retningslinjer
    • Privatlivspolitik

    © 2025 – Vedligeholdes af Mediehuset Hirtshals.

    • Nyheder
    • Kultur
      • Kultur i Hirtshals
      • Kultur i Hjørring
      • Kultur i Løkken/Vrå
      • Kultur i Sindal
    • Sport
      • Sport i Hirtshals
      • Sport i Hjørring
      • Sport i Løkken/Vrå
      • Sport i Sindal
    • Erhverv
      • Erhverv i Hirtshals
      • Erhverv i Hjørring
      • Erhverv i Løkken/Vrå
      • Erhverv i Sindal
    • Politik
      • Politik i Hirtshals
      • Politik i Hjørring
      • Politik i Løkken/Vrå
      • Politik i Sindal
    • Fritid
      • Fritid i Hirtshals
      • Fritid i Hjørring
      • Fritid i Løkken/Vrå
      • Fritid i Sindal
    • Debat
      • Debat i Hirtshals
      • Debat i Hjørring
      • Debat i Løkken/Vrå
      • Debat i Sindal
    • Børn & Unge
      • Børn & Unge i Hirtshals
      • Børn & Unge i Hjørring
      • Børn & Unge i Løkken/Vrå
      • Børn & Unge i Sindal
    • 112
      • 112 i Hirtshals
      • 112 i Hjørring
      • 112 i Løkken/Vrå
      • 112 i Sindal
    • Navne
      • Navne i Hirtshals
      • Navne i Hjørring
      • Navne i Løkken/Vrå
      • Navne i Sindal
    • Sponsorartikler
      • Arkiverede sponsorartikler

    © 2025 – Vedligeholdes af Mediehuset Hirtshals.