Det skal være trygt at gå på arbejde i DLG, og vi skal gøre, hvad vi kan for at hjælpe hinanden, hvis uheldet er ude. Derfor skal alle DLG’s 1.500 medarbejdere i Danmark uddannes i at håndtere akut sygdom, tilskadekomst og brand, uanset hvor eller hvornår hændelsen sker.
Koncerndirektør for People & Culture i DLG, Hanne Blume, siger:
”Som virksomhed har vi et ansvar for, at folk kommer hjem i samme forfatning, som da de tog afsted. Når vi gør uddannelse i førstehjælp obligatorisk, skyldes det, at vi ønsker at klæde alle medarbejdere på til at kunne håndtere en ulykke på arbejdspladsen, i privaten eller i det offentlige rum.”
Uddannelserne vil blive afholdt ugentligt over hele landet på DLG’s lokationer over de næste tre år. Planen er også at uddannelse i førstehjælp løbende skal inkludere nye medarbejdere i koncernen.
”Alle kan komme ud for en episode, hvor førstehjælp er helt afgørende for den forulykkedes videre forløb. Jo flere der kan yde den nødvendige hjælp, desto større er chancen for et bedre udfald. I DLG mener vi, at evnen til at yde førstehjælp er et samfundsansvar, og det vil vi gerne bidrage til at understøtte,” siger Hanne Blume.
Det første kursus blev afholdt på DLG’s hovedkvarter i Fredericia i dag, og der vil være tre yderligere kurser i Fredericia, Skærbæk og Aars inden for den næste måned.
Om DLG
DLG-koncernen er et andelsselskab ejet af 27.000 danske landmænd. Selvom koncernens rødder er danske, har de et globalt udsyn.
Fra at koncernen tidligere udelukkende opererede i Danmark er DLG-koncernen vokset markant gennem de seneste 20 år og er nu en af de førende europæiske virksomheder inden for fødevarer, energi og byggematerialer med kontorer i 18 lande.
I 2022 havde DLG-koncernen en omsætning på 80 mia. kr., hvilket gør dem til en af Danmarks største virksomheder målt på omsætning. Cirka 65 % af vores omsætning genereres i Tyskland, som er deres største marked.