Det er lidt tid siden, at Karoline Kildahl første gang tænkte, at hun gerne ville prøve at melde sig til Bagedysten.
– Første gang, jeg sendte en ansøgning, var til sæson to af Den store juniorbagedyst. Jeg kom til casting, men kom ikke med, og det samme skete til sæson tre. Og så var jeg ligesom ved at være lidt for gammel, så jeg tænkte egentlig at det var slut, fordi jeg har altid tænkt, at Den Store Bagedyst var for svært og lidt for ”vildt” til at jeg kunne være med. Men jeg valgte efter lidt tænketid at sende en ansøgning, og ja, så blev jeg sørme også inviteret til at komme i teltet og bage, fortæller hun.
Hvad var den største oplevelse ved at være med?
– Den største oplevelse har været at stå i bageteltet og bage mine helt egne kager Det var også en stor oplevelse at få ens kager bedømt af to så dygtige håndværkere som Markus og Katrine (Markus Grigo og Katrine Foged Thomsen, red.), selvom det selvfølgelig også var vildt nervepirrende!
Hvad var det sværeste ved at være med?
– Det sværeste var nok, at man skulle planlægge og øve så meget, at man blev nødt til på en eller anden måde, at sætte sit ”normale” liv på pause og udelukkende fokusere på kagerne.
Hvad siger dine klassekammerater til, at du skal være med?
– Mine klassekammerater er virkelig støttende, og de synes, det er vildt fedt og megasejt! De er også meget nysgerrige, men det er fedt, fordi så kan jeg få lov at fortælle lidt om det hele – i det omfang jeg selvfølgelig må.
Hvem skal du se premieren på programmet med?
– Jeg skal se premiereprogrammet sammen med min familie, og så kommer der også nogle af mine gode veninder forbi og ser det sammen med mig. Det glæder jeg mig helt vildt meget til!
Hvad er du mest spændt på, når programmet begynder at blive vist?
– Jeg er mest spændt på, hvordan de forskellige programmer er blevet klippet sammen, hvad der er kommet med, og hvad der ikke er. Men jer er også spændt på omtale på de sociale medier.
Er der noget, vi som seere bør tænke på, når vi ser Den store bagedyst?
– Noget, som folk måske ikke ved om bagedysten, er, at det ikke bare handler om at gå ned i teltet og bage med mel, smør, æg og fløde. Der ligger enormt meget forberedelse og tid bag. Jeg øvede f.eks. favoritudfordringerne tre gange, og mesterværket to gange inden programmet. Men jeg havde også alle kager til alle ni programmer planlagt, inden vi begyndte at optage, og jeg havde prøvebagt en del af dem også.
Hvad er det bedste ved at bage?
– Det bedste ved at bage er, at man kan være kreativ med fx smagssammensætninger og udseendet på kagen. Men noget, jeg også virkelig er glad for, er at se, hvor glade andre bliver, når man serverer en kage for dem.
Drømmer du om en karrierevej, hvor bagning spiller en rolle?
– Jeg syntes, det kunne være vildt fedt, hvis kager og bagning kunne indgå i min karrierevej. Jeg drømmer en lille drøm om at starte min egen lille café, når jeg får økonomien og tiden og alt det der til det. Det vil være dejligt at leve af noget, som jeg virkelig bare synes er megafedt.