Der var både spænding og nysgerrighed i luften, da 5. klasse fra Bindslev Skole byttede klasselokalet ud med køkkenet i Kornets Hus. Dagens opgave var klar. Eleverne skulle sammen forsøge at lave grønne burgere. Altså burgere helt uden kød.
Projektet er en del af et større initiativ, hvor flere af kommunens skoler får mulighed for at arbejde med madlavning og bæredygtighed, støttet af Spar Nord Fonden. Formålet er at give børnene en forståelse for råvarer, håndværk og ikke mindst, hvordan man kan lave lækker mad med omtanke for miljøet.
I løbet af dagen blev eleverne introduceret til forskellige grøntsager og bælgfrugter, idet de fik lov til at hakke, snitte og forme deres egne plantebaserede bøffer. For mange var det første gang, de prøvede kræfter med at lave en burger uden kød. Der var da også en vis skepsis at spore blandt nogle af eleverne, inden de gik i gang.

Hvordan resultatet så blev modtaget? Ifølge både elever og lærer var der overraskende stor begejstring, da de grønne burgere blev serveret. Flere elever indrømmede, at de faktisk syntes, at de smagte bedre end forventet og måske endda bedre end den rødbedebøf, som deres egen madkundskabslærer tidligere havde introduceret for klassen.
Projektet i Kornets Hus er et eksempel på, hvordan praktisk undervisning kan åbne børns øjne for nye smagsoplevelser og give dem viden om bæredygtighed, som de kan tage med sig videre. Og måske har oplevelsen overbevist nogle af eleverne om, at en burger sagtens kan være både grøn, velsmagende og mættende også uden kød.
Video: HAS.

