Det hele startede som et almindeligt virksomhedsbesøg, men HTX-eleverne havde på forhånd sagt, at de også havde lavet noget som Dan Knudsen skulle smage på. Og det var altså nogle helt nye typer marmelader.
Undervisning i marmelade
HTX-elever har udviklet de nye marmelade-typer i deres valgfag Proces. Ved først at tage udgangspunkt i en målgruppe har grupperne arbejdet sig frem til et produkt, der matcher målgruppen. Og der var stor forskel på typerne: Julemarmelade med appelsin og krydderier, chili-mango-ananas-marmelade, ananas-æbler-ingefær som kaldes femilade, skovbær og lakrids samt en grøn marmelade lavet på spinat, æbler og ingefær. Dan Knudsen var meget begejstret for besøget og de marmelader eleverne har udviklet.
![Elever fra HTX produktudvikler for Scandic Foods i Tårs 2](https://nordsoeposten.dk/wp-content/uploads/2021/10/HTX_2_740x333.jpg)
– Det er da vildt spændende at de kommer her og udfordrer os. Det smager supergodt og der er masser af gode tanker i det de har lavet. Min personlige favorit var nok skovbær-lakrids, men jeg er også en rigtig lakrids-elsker. Alle varianterne kommer alle ned i vores udviklingsafdeling og hvem ved, måske en af dem kommer videre til butikkerne, siger Dan Knudsen.