Hjørring Kommune er i førertrøjen med den grønne omstilling og denne position, vil vi gerne fastholde. Vi er klar over, at det ikke er noget, vi kan gøre alene, og har derfor fokus på, at omstillingen skal ske i et samarbejde mellem aktørerne på området.
Hjørring Kommune har Danmarks nyeste Energiplan, hvor vores ambitioner er beskrevet. Planen kan ses på Hjørring Kommunes hjemmeside, her.
Grøn omstilling bliver ofte omtalt som en indførelse af ny teknologi. Hjørring Kommune forstår den grønne omstilling som et samspil mellem ny teknologi og ny adfærd. Derfor arbejder Hjørring Kommune med at finde nye muligheder, hvor borgerne kan spille ind i den grønne omstilling med egne handlinger. Her arbejder vi professionelt med samskabelse og samarbejde.
I Hjørring Kommune findes der en række store biogasanlæg, som alle trækker en udvikling i retning af nye grønne løsninger. Dette ser vi som en styrke, og vil gerne sikre, at de rigtige rammevilkår er til stede.
Hirtshals Havn er et knudepunkt for grøn energi, og her er et erhvervsliv, der efterspørger muligheder for at afsætte overskudsvarme og få grøn energi. Hjørring Kommune arbejder aktivt med en række symbioseprojekter. Disse handler om energi/varme og andre produkter, der er i overskud et sted, og som kan udnyttes andre steder.
Hjørring Kommune har 13 fjernvarmeforsyninger, som alle har omstillet til næsten CO2-fri energiproduktion. Hjørring Kommune har et netværk med værkerne, og vil gerne udvikle dette i retning af mere samarbejde.
Hjørring Kommune har fokus på mulighederne for ekstern finansiering af projekter, og har en lang tradition for fundraising og ledelse af EU-projekter.
Jobbet bliver en balance mellem at forstå erhvervslivets behov og finde de muligheder kommunen har, for at hjælpe. Nøgleordene er faglighed, samarbejde og netværk.
Arbejdsopgaven
Understøtte aktørerne i udmøntningen af handlingerne i Hjørring Kommunes Energiplan, med et fokus på indsatsområdet ”Hirtshals Havn som grønt knudepunkt for vedvarende energi”.
Indgå i projekter omhandlende Hjørring Kommunes ambition om at være på forkant med den grønne omstilling. Udover energiområdet handler det også om et generelt fokus på øget genanvendelse og symbioser.
Team Energi og Mobilitet
Team Energi og Mobilitet arbejder med udviklingsopgaver indenfor områderne affald, mobilitet og energi. Teamet består af 8 medarbejdere som alle har fokus på netværksdannelse og projektopgaver.
Teamet er en del af chefområdet Grøn Omstilling, og ledet af teamleder Martin Berg Nielsen.
Vi forventer at du har:
- Akademisk baggrund
- Indgående kendskab til energisystemer
- Evnen til at tænke i helheder
- Evnen til at facilitere samarbejder
- Erfaring med forretningsudvikling
- Forståelse for et politisk system
Praktiske oplysninger
Løn- og ansættelsesvilkår fastsættes i henhold til gældende overenskomst.
Hvis du er interesseret i at vide mere om jobbet, er du velkommen til at kontakte teamleder for Team Energi og Mobilitet Martin Berg Nielsen på tlf. 41226711 eller mail martin.berg.nielsen@hjoerring.dk.
Hjørring Kommune har røgfri arbejdstid
Det betyder, at medarbejdere ikke må ryge i arbejdstiden – hverken inde eller ude.
Læs mere her: Røgfri arbejdstid
Send ansøgning online
Du sender din ansøgning, CV og relevante bilag via vores rekrutteringssystem. Du bliver guidet igennem processen ved at trykke på knappen “Send ansøgning”.
Ansøgningsfrist den 16. april 2021.
Samtaler afholdes i uge 16.
Ansættelse 1. juni 2021.
Stillingsbetegnelse:
Energiplanlægger med fokus på helheder
Ansøgningsfrist:
16. april 2021
Ansættelsessted:
Hjørring Kommune
Teknik & Miljø
Team Energi og Mobilitet
Springvandspladsen 5
9800 Hjørring
Jobtype:
Akademisk arbejde
Tiltrædelse:
1. juni 2021
Ugentlig arbejdstid:
37 timer