Folkeafstemninger som ovennævnte begrænses ifølge forslagsstilleren geografisk til en cirkel rundt om de planlagte møller, og folkeafstemningens område er proportionalt i størrelse med vindmøllerne. Jo højere møller, desto større folkeafstemnings-område.
Formålet med sådanne folkeafstemninger er, fortsat ifølge forslagsstilleren, at forebygge utilfredshed, idet borgerne får leveret det direkte demokrati og dermed indflydelse via en sådan afstemningen.
Ud over de landsdækkende folkeafstemninger kan også kommuner og regioner nemlig beslutte at holde både vejledende og bindende lokale folkeafstemninger. Denne mulighed benyttede flere kommuner sig for eksempel af i forbindelse med strukturreformen.
I forhold til dagsordenen bemærkes det, at det er byrådet, der fastsætter den endelige dagsorden, således at den af borgmesteren udsendte dagsorden alene har karakter af et udkast.
Borgmesteren kan derfor ikke afvise at optage rettidigt indkomne sager på udkastet til dagsordenen, eksempelvis under henvisning til, at der bør tilvejebringes yderligere oplysninger.
Man kan læse mere om emet her: Folkeafstemninger
Kilde: Hjørring Kommune.
Så bliver der 0 møller. Sådan er det. Hvert område vil have dem flyttet ind på naboområdet, men er enig i, at møller er en nødvendighed. Millimeter demokrati virker ikke.
Der er ikke brug for folkeafstemninger men mere strøm og varme baseret på vind og solceller.
Det er trættende at læse og høre om alle dem, der også er overbesit om, at for dem er hjøærnespark det samme som mål.
Mål synes at være kusltrøm fra aalborg til deres biler og fjernsyn.