Uanset om pizzaen kommer fra køledisken i supermarkedet, fra det lokale pizzaria eller er hjemmelavet i køkkenet, er der ingen tvivl – alle elsker pizza!
Det skyldes nok, at alle kan være med, når det kommer til den italienske nationalret.
Pizza var oprindeligt en ganske simpel ret lavet af meget få ingredienser, men i dag er der næsten ingen grænser for, hvad der kan puttes på en pizza.
Det gode ved pizza er netop, at alle kan lave en pizza præcis efter deres smag. Det er let at lave hjemmelavet pizza, og det kræver faktisk ikke en masse avanceret bageudstyr eller køkkenerfaring.
Mange pizza-entusiaster er dog enige om, at pizza smager bedst, når de bages i en pizzaovn udendørs.
Heldigvis kan du sagtens selv komme til at lave dine egne pizzaer i en udendørs pizzaovn.
Find mere information om pizzaovn udendørs.
Pizza bagt i udendørs pizzaovn
En udendørs pizzaovn kan blive ekstremt varm, uden at din pizzabund brænder på. Grunden til, at dine pizzaer ikke brænder på, selvom en udendørs ovn kan blive over 500 grader varm, er, at varmen hovedsageligt kommer oppefra.
Kold luft bliver suget ind i bunden, og efterfølgende opvarmes din udendørs pizzaovn af et bål inde i ovnen. Den varme luft bliver presset op mod toppen af ovnen og kastes bagefter tilbage mod bunden i din pizzaovn udendørs, så oversiden af din pizza får varme.
Byg selv pizzaovn udendørs
Uanset hvor meget erfaring du har med at bygge, kan det sagtens lade sig gøre at bygge din egen pizzaovn udendørs.
Hvis du vil bygge en flot og effektiv udendørs ovn, kan du bygge en kuppelovn. Det kræver ikke en murer-uddannelse, men blot lidt gåpåmod. Og med hjemmelavede, sprøde pizzaer som motivation skal det nok gå let og elegant!
Når du skal bygge en kuppelformet pizzaovn udendørs, er det vigtigt, at du har bestemt dig for placeringen, inden du bygger og murer. Din udendørs pizzaovn bliver nemlig ikke sådan lige til at flytte, når den først er bygget færdigt.
Derudover er det vigtigt, at du bruger de rigtige materialer, som kan tåle den høje varme.
Du skal egentlig ikke bruge en masse forskellige materialer, når du bygger din pizzaovn udendørs. Du skal fx bruge en pilatesbold, hønsenet og perlite.
Kom godt i gang med pizza-bageriet
De første par gange, du tænder op i ovnen, skal temperaturen øges gradvist, så der ikke opstår revner i din nye pizzaovn udendørs.
Tænd op i et bål en halv time, før du skal bage pizzaer. Når dit lille bål brænder godt, og ovnen har en temperatur på omkring 300 grader, skubber du bålet til side i ovnen.
Så er du klar til at bage pizza i din hjemmebyggede udendørs pizzaovn!